Maharashtras examensrådslista: Lärare med ogiltiga TET-certifikat spärrade på livstid

0
14

Om dessa kandidater utses någonstans som lärare baserat på dessa certifikat som erhållits på felaktiga sätt, måste deras förordnande avbrytas.(Representativ bild)

Maharashtra State Examination Council har utfärdat en lista av 7 880 kandidater från Teachers Eligibility Test (TET) 2019, vars certifikat har förklarats ogiltiga och som har förbjudits på livstid från att infinna sig på TET någonsin igen för att bli lärare. Det 480 sidor långa brevet från examensrådet, daterat den 3 augusti, nämner detaljer om dessa kandidater, såsom fullständigt namn och examensplatsnummer, som kan användas av skolor för att verifiera om någon av dem har utsetts.

< p>Teachers Eligibility Test 2019 har varit indraget i en kontrovers efter att Pune Police avslöjat en bluff kopplad till det.

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklaringar i din inkorg

I mars i år hade The Indian Express rapporterat början av verifieringsprocessen för dessa kandidater’ certifikat, efter att Pune Cyber ​​Police lämnat in en lista över misstänkta kandidater till rådet. I slutet av denna oberoende verifieringsprocess av rådet avslöjades det att av dessa 7 880 kandidater är 7 500 de som kvalificerade sig i TET genom att ändra betyg på felaktiga sätt. Så många som 293 kandidater ändrade inte betyg utan lyckades få ett falskt TET-kvalificerat certifikat och 81 andra kandidater förvärvade felaktigt TET-passcertifikat.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Ny vicepresident Jagdeep Dhankhar, Mamata Banerjee bete noire, startade …Premium

Ombosättning av flyktingar i Rwanda: En titt på Storbritanniens kontroversiella policy

Premium

Förklarat: RSS:s förhållande till den nationella flaggan

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/08/rahul-gandhi-express.jpg?resize=450,250" />Premium

Rahul’s Hitler-jämförelse: Så hur gjorde tysken leader come to be …Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

“Sex namn har upprepats i listan, vilket är ett fel. Så i huvudsak finns det totalt 7 874 kandidater. Men vi har fortsatt med listan med 7 880 kandidater som utfärdades av polisen, för att undvika förvirring, säger Shailaja Darade, rådets kommissionär som har utfärdat brevet, tillsammans med listan.

Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

Om dessa kandidater utnämns någonstans som lärare baserat på dessa intyg som erhållits på felaktiga sätt, måste deras utnämning ställas in. ”Rådet har dock inga medel att ta reda på om dessa kandidater har utsetts till lärare i någon skola. Så vi kommer att vidarebefordra den här listan till utbildningsdirektörens kontor”, tillade Darade.

Enligt den första listan över misstänkta kandidater, som överlämnades till rådet för verifiering av Pune Police, där var kandidater från alla 35 distrikten i Maharashtra. Men det högsta antalet av dessa kandidater var från Nashik, 1 154, följt av Dhule med 1 002 kandidater. Nandurbar och Jalgaon distrikt med 808 respektive 614 kandidater. Det fanns 161 kandidater från Mumbai, 257 från Thane, 42 från Raigad och 176 från Palghar med ogiltiga certifikat.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu