Home Svenska Magdalena Andersson backar Ygemans uttalande

Magdalena Andersson backar Ygemans uttalande

0

Statsminister Magdalena Andersson (S) backar migrations- och integrationsminister Anders Ygemans (S) uttalande om områden med utomnordisk majoritet. Det säger hon i en intervju med Aftonbladet i samband med hennes framträdande på Noliamässan i Piteå. – Det är inget konstigt alls att vi vill ha blandade områden, säger Andersson. Statsministern menar att blandade bostadsområden skulle minska segregationen, men hon vill inte gå närmre in på hur det skulle gå till.

– Vi är beredda att vända på alla stenar för att bryta segregationen eftersom vi bedömer att det är en grogrund för den brottslighet som vi ser i Sverige. Poängen är att vi behöver ha bättre blandade områden än vi har. Anders Ygeman har fått skarp kritik efter sin intervju i DN där han öppnade upp för att införa en gräns för hur stor andel personer med utländsk bakgrund ska bo i ett område.