Karnataka-målinger neste år: Shah møter CM, toppstatsledere; informert om situasjonen i kystnære dist

0
85

CM Basavaraj Bommai med Unionens innenriksminister Amit Shah i Bengaluru. PTI/File

I det som blir sett på som de første stadiene av strategisering foran valglokalene i Karnataka neste år, og for å gjøre status over det skarpe kommunale skillet i kystnære Karnataka, som så tre drap mellom 20. og 28. juli, Union Innenriksminister Amit Shah holdt torsdag en serie møter med partiledere i Bengaluru.

Shah var her for å delta på et arrangement – Sankalp ke Siddhi – organisert av kulturdepartementet og Confederation of Indian Industry (CII) for å feire 75 år med uavhengighet. Besøket kom på et tidspunkt hvor BJP-regjeringen i staten er på bakfoten, gitt et show av sinne mot regjeringen og partiledere av Sangh Parivar-arbeidere i kjølvannet av drapet på en BJYM-arbeider i Dakshina Kannada sent i forrige måned, som samt påstander om korrupsjon i regjeringen.

Selv om BJP ikke offisielt kommenterte arten av de mange møtene Shah hadde med partiledere, antydet kilder at de var ment å utarbeide strategier for neste år&#8217 ;s valg.

Innenriksminister Amit Shah og CM Basavaraj Bommai i Bengaluru torsdag. PTI

Blant toppledere Shah møtte er sjefsminister Basavaraj Bommai, hans forgjenger B S Yediyurappa, statsminister Araga Jnanendra, statssjef for BJP Nalin Kumar Kateel og partiets nasjonale generalsekretær C T Ravi.

Abonnent. Only StoriesSe alle

Premium

Ny visepresident Jagdeep Dhankhar, Mamata Banerjee bete noire, startet …

Premium

Rebosetting av flyktninger i Rwanda: En titt på Storbritannias kontroversielle policyPremium

Forklart: RSS’s forhold til nasjonalflagget

Premium

Rahul’s Hitler-sammenligning: Så hvordan ble den tyske lederen til … Abonner nå for å få 66 % rabatt på mer fra politisk puls

Klikk her for mer

Statsminister Murugesh Nirani og SA Ramdas, et regjeringsparti MLA, møtte også Unionens innenriksminister.

Før han dro til Bengaluru onsdag kveld, hadde Shah møtt unionsminister Shobha Karandlaje, som er parlamentsmedlem fra staten, og Kateel, som han reiste med på et privat fly fra New Delhi.

BJP er også sies å vurdere en endring i statsledelsen for å innpode ny energi foran valget i 2023 — Kateels periode som sjef for delstatsenhetene ble avsluttet denne måneden.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Shahs nesten 20 minutter lange diskusjoner med Yediyurappa, 79, antar betydning siden BJP-talenten har blitt henvist til periferien av BJP-politikken i Karnataka etter at han sluttet som sjefsminister og nylig ble tvunget til å kunngjøre sin avgang fra valgpolitikk som godt etter mislykkede forsøk på å gi sin yngre sønn, B Y Vijayendra, en plass i den store ligaen i statspolitikk. Ethvert grep fra Yediyurappa for å distansere seg fra partiet kan påvirke BJPs Lingayat-stemmebase, antas det.

BJP er også opptatt av å bli sett på som verdsetter Yediyurappas erfaring som en strateg i oppkjøringen til forsamlingens meningsmålinger.

Foruten Yediyurappa hadde Shah lange møter med Bommai og innenriksminister Jnanendra. Shah, sa kilder, ble informert om situasjonen i kystnære Karnataka og fremdriften i etterforskningen etter tre drap i regionen mellom 20. og 28. juli.

TO ER ALLTID BEDRE | Våre to år abonnementspakken gir deg mer til mindre Kjøp nå