Ebba Busch i Instagramfejd om hbtq-rättigheter

0
91

I början av Prideveckan postades en gammal intervju, från när KD-ledaren Ebba Busch intervjuades av den kristna tidningen Dagen, på Instagramkontot ”Dyngbaggegalan”. I intervjun, som bland annat handlade om homosexuellas möjlighet till adoption, säger Busch att partiets utgångspunkt fortfarande är att familjen är ”mamma, pappa och barn”, rapporterar DN. Klippet har över 700 000 visningar och har lett till kritikstorm kring KD-ledarens ställning i hbtq-frågor. Busch har i sin tur kritiserat kontot, som hon menar ”sprider dynga”, och säger att klippet är taget ur sin kontext, skriver SvD. Leo Vene, som står bakom Instagramkontot, tycker att Busch förvränger sanningen och menar att det inte är första gången hon hävdar att hon blivit felciterad. ”Hon hoppas väl att tillräckligt många av hennes följare ska tro henne utan att själva orka kolla originalklippet,” skriver Vene till SvD.