Demokrati nå et minne, sier Rahul mens Cong protesterer mot prisstigning, ingen jobber

0
49

Kongressleder Rahul Gandhi taler på en pressekonferanse ved AICCs hovedkvarter i New Delhi, fredag ​​5. august 2022. (PTI Photo/Ravi Choudhary)

Slipper løs hele ildkraften sin , gikk kongressen ut i gatene fredag, og angrep regjeringen over spørsmål som prisøkning, økende arbeidsledighet og økning i GST-satser.

Gandhiene selv ledet anklagen. Rahul Gandhi sa at India er vitne til «demokratiets død» og at de som står opp mot «diktaturets begynnelse» blir «ondskapsfullt angrepet», arrestert og fengslet.

Da han talte til en pressekonferanse før han ledet en demonstrasjon som så kongressledere og parlamentsmedlemmer iført svarte klær, motarbeidet Rahul BJPs argument om at det har vunnet folkets mandat, og sa at selv Adolf Hitler pleide å vinne valg med støtte fra institusjonene. Han hevdet at ingen institusjon i India, inkludert domstoler, er uavhengige i dag, og at hver institusjon er under kontroll av BJP/RSS.

Kongressen gjennomførte to marsjer samtidig. Ledet av partisjefen Sonia Gandhi og Rahul kom parlamentsmedlemmer fra Kongressen ut av parlamentet i en prosesjon. Tanken var å marsjere opp til Rashtrapati Bhavan, men de ble stoppet og arrestert utenfor parlamentet av politiet. Samtidig kom seniorledere fra kongressen ut av det sterkt barrikaderte hovedkvarteret 24, Akbar Road med en plan om å marsjere opp til statsministerens residens.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Venkaiah Naidu’s søndagsprofil: Slutt av økten

Premium

Yogi-modellen

Premium

Ny visepresident Jagdeep Dhankhar, Mamata Banerjee bete noire, startet …

Premium

Rebosetting av flyktninger i Rwanda: En titt på Storbritannias kontroversielle policyAbonner nå for å få 66 % RABATT Ikke gå glipp av |Black is the new black

Alle ledere og parlamentsmedlemmer, inkludert Rahul og Priyanka Gandhi Vadra, ble arrestert av politiet og ført til Kingsway Camp-stasjonen. Chhattisgarhs sjefsminister Bhupesh Baghel ble også med dem der.

Det var dramatiske scener utenfor AICC-hovedkvarteret med Priyanka som hoppet over politiets barrikader og satt på veien i full medieblending. Som andre ble også hun løftet av politipersonell og satt i en politibil. Partiet sa at totalt 64 parlamentsmedlemmer ble varetektsfengslet.

Blant de arresterte var opposisjonslederen i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge som kom iført svart kurta og turban, og kongresslederen i Lok Sabha Adhir Ranjan Chowdhury, tidligere unionsministre P Chidambaram og Sachin Pilot.

Tiltaler til presse ved AICC-hovedkvarteret, sa Rahul: «Hvordan nyter du begynnelsen av diktaturet i India?… Hva føler du om demokratiets død?»

Kongressleder Rahul Gandhi, iført svarte klær, marsjerer sammen med partiets parlamentsmedlemmer mot Rashtrapati Bhawan som en del av partiets landsomfattende protest over prisstigning, arbeidsledighet og GST-økning på viktige varer, i New Delhi.

«Det vi er vitne til er demokratiets død. Det er det India er vitne til. Det India har bygget murstein for murstein, som startet for nesten et århundre siden, blir i bunn og grunn ødelagt foran øynene dine. Alle dere vet det. Hele India vet det. Enhver som står imot denne ideen – om diktaturets begynnelse – spiller ingen rolle hvem han er, hvor han kommer fra, hvilken stat, hvilken religion, mann eller kvinne … han blir ondskapsfullt angrepet, satt i fengsel, arrestert, banket opp, påstod han.

“Ideen er at folks problemer, enten de er prisstigning, arbeidsledighet, vold i samfunnet… folks problemer ikke må tas opp. Det er den eneste agendaen til regjeringen og regjeringen drives for å beskytte interessene til fire eller fem personer, og dette diktaturet drives i interessen til to eller tre store forretningsfolk av to personer,” sa han.

Rahul hevdet at det ikke er noe demokrati i India i dag. «Det er et diktatur med fire personer. Vi ønsker å ta opp spørsmålene om prisstigning, arbeidsledighet og forsøkene på å splitte samfunnet… Vi ønsker å diskutere dette her og i Stortinget. Vi har ikke lov til å snakke. Debatter er ikke tillatt i Stortinget. Vi er arrestert. Dette er Indias situasjon i dag,” sa han.

I Pics |Kongressen er ute i full kraft for å protestere mot prisstigning, arbeidsledighet og GST

“Demokrati er nå et minne i India. Det er ikke noe mer. Og det er konsekvenser av dette. Du vil se at dette kommer til å få ødeleggende konsekvenser. Fordi folket i India ikke kommer til å tie stille, sa han.

Virkeligheten med prisstigning og oppfatningen som skapes om den, sa han, er helt annerledes. For eksempel, sa han, er virkeligheten til Start-up India-programmet annerledes enn det som er på bakken. På samme måte er regjeringens påstander om Covid-19-dødsfall og arbeidsledighet helt forskjellige fra virkeligheten. «De lyver 24×7. Det er ingen prisstigning, Kina har ikke trengt seg inn,” sa han.

Han slo også ut mot Unionens finansminister Nirmala Sitharaman da han ble spurt om hennes bemerkning om at Indias makroøkonomiske fundamentale forhold er sterke. “De makroøkonomiske grunnelementene hun snakker om er noe annet. Jeg tror ikke finansministeren har noen forståelse for hva som skjer i Indias økonomi. Null forståelse. Hun er der som et talerør. Hun har absolutt ingen forståelse.»

En kongressaktivist samhandler med media under en marsj som en del av partiets landsomfattende protest over prisstigning, arbeidsledighet og GST-økning på viktige varer, i New Delhi, fredag ​​5. august 2022. (PTI-bilde)

“Hvis hun hadde forståelse… vi ville ikke ha vært i den situasjonen vi er i. Hele Indias system for jobbskaping har blitt ødelagt. Små og mellomstore bedrifter har blitt utslettet. Vi har en GST som er en katastrofe. Spør enhver stat, og de vil fortelle deg dette … GST er en katastrofe. Vi har den høyeste arbeidsledigheten … prisstigning over hele linja, og finansministeren sier at det ikke er noe problem,” sa han.

Han påsto at hver institusjon er under BJP/RSS-kontroll. På spørsmål om Høyesteretts dom som opprettholder den konstitusjonelle gyldigheten av bestemmelsene i loven om forebygging av hvitvasking av penger knyttet til håndhevingsdirektoratets makt til arrestasjon, beslagleggelse, ransaking og beslag, sa han, “alle institusjonene i India er under kontroll av BJP og RSS.»

På spørsmål om Høyesterett sa han «Saare ke saare. Ek nahin bacha hai. Saare ke saare (Alle, uten unntak. Alle).»

Om hvorfor opposisjonen ikke er i stand til å utøve press på regjeringen i saker som prisstigning, sa Rahul at opposisjonen kjemper med hjelpen av institusjoner i et demokrati.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

“Landets juridiske struktur… den rettslige strukturen, landets valgstruktur, media, opposisjonen står opp på sin styrke. Alle disse institusjonene støtter regjeringen i dag fordi regjeringen har fylt opp disse institusjonene med folket deres. Ingen institusjon i India er uavhengig i dag. Hver institusjon i India er i dag kontrollert av RSS… Så vi kjemper ikke mot et politisk parti… Vi kjemper mot hele Indias infrastruktur,” sa han.

Om BJPs påstand om at den har vunnet gjentatte ganger valg, sa han, “Også Hitler kom til makten og vant et valg. Hitler pleide også å vinne valg. Og hvordan vant han valget? Fordi institusjonene i Tyskland var i hans hender… Gi meg hele strukturen og jeg skal vise deg hvordan du kan vinne valget,” sa han.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

«Da vi hadde makten, pleide infrastrukturen å være nøytral. Vi pleide aldri å kontrollere infrastrukturen… I dag er hele infrastrukturen hos myndighetene. Finansiell infrastruktur … hvis noen ønsker å støtte et annet politisk parti … ED, går CBI etter dem. De blir tvunget og truet. Så BJP/RSS har finansielt monopol og monopol på institusjonene. Så det er grunnen til at opposisjonen ikke er i stand til å effektivt… aggressivt… det gjør. Men virkningen som skulle ha vært der er ikke sett,” sa han.

På spørsmål om han forutså arrestasjonen hans eller Sonia Gandhi i National Herald-saken, sa han: “Du gjør hva du vil for å gjøre. Det spiller ingen rolle. Det gjør ingen forskjell. Du må forstå dette. Du må forstå kulturen jeg kommer fra. Det gjør ingen forskjell. Jeg vil være den lykkeligste personen.»

 

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå