Home Svenska Delhi Konfidentiellt: På dagen för kongressprotester bär BJP-parlamentsledamoten av misstag svart, partiledamöter söker förklaring

Delhi Konfidentiellt: På dagen för kongressprotester bär BJP-parlamentsledamoten av misstag svart, partiledamöter söker förklaring

0

Kongressledarna protesterar mot prisökningar och arbetslöshet utanför parlamentet på fredagen. (Expressfoto)

Under frågestunden i Rajya Sabha på fredagen verkade unionsminister Piyush Goyal vara på ett lätt humör. På en fråga relaterad till järnvägssträckan i Punjab som togs upp av AAP:s Raghav Chadha, ville CPM:s John Brittas klämma in en fråga om Kerala. “Jag skulle ställa en rak fråga till den ärade ministern. Eftersom det handlar om prestige och integritet hos två statsråd, Piyush Goyal och Ashwini Vaishnaw…,” sa han innan han frågade om ett kontorsmemorandum som utfärdades i juni för att avskaffa Nemom-terminalprojektet i Kerala. Goyal, som inte längre är järnvägsminister, ville inte missa en chans att ge tillbaka den till oppositionens parlamentsledamot. “Min uppskattade kollega och goda vän ställer vanligtvis raka frågor, och ibland ställer tråkiga frågor. Idag ställde han en rak fråga!”

Svart av en slump: En dag då kongressens parlamentsledamöter protesterade i svart, var andra som bar svart oavsiktligt på fredagen tvungna att göra några förklaringar. Att hitta kongressbänkarna, inklusive Sonia Gandhi och Rahul Gandhi, i svarta kläder, mest chockad var BJP:s Riti Pathak (MP från Sidhi, Madhya Pradesh), som hade kommit i en svart sari. Andra BJP kvinnliga parlamentsledamöter frågade om hon gick med i protesten. En generad Pathak sågs förklara för partikollegorna.

En annan parlamentsledamot som dök upp i svart var M Kanimozhi även om DMK inte var en del av den “slita-svarta protesten”. Kongressmedlemmar hördes hävda “Kani är med oss”, men hon log bara mot dem. BSP’s Sangeeta Azad kom också i en svart sari, men var inte en del av protesten.

Delhi Confidential |Gäster på Kharges middagssällskap fick vänta tills han slutade med ED på Young Indian-kontoret

Paus från tidigare:Västbengals chefsminister Mamata Banerjee presenterade på fredagen godis, mishti doi och en bukett gula rosor till premiärminister Narendra Modi under deras möte som varade i cirka 40 minuter. En medhjälpare från Trinamool Congress Supremo sa att hon tog med sig godis från Kolkata och tillade att hon också hälsade Modi med en halsduk. I en paus från det förflutna har Banerjee, som vanligtvis interagerar med media under sina besök i den nationella huvudstaden, hittills avstått från att tala med pressen den här gången.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

“Vill visa att Indien kan ta fram mindre, kostnadseffektiva SLV”: S Somanat…Premium

Delhi Rewind: How Dilshad Garden började som en bit av Lahore

Premium

Venkaiah Naidu: Den motvillige vicepresidenten som kunde ha varit mer

Premium

När Jagdeep Dhankhar flyttar till centrum, en Raj Bhavan-länk Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket erbjuder dig mer till mindre Köp nu