Daglig orientering: Vent til vi bestemmer oss for Sena-anmodninger, sier SC til EC; CJI Ramana anbefaler Justice U U Lalit som etterfølger

0
114

Toppnyheter 5. august 2022

God morgen,

Den store historien

Den Høyesterett har bedt valgkommisjonen i India om å sette på vent enhver handling på Eknath Shinde-fraksjonens påstand om å bli anerkjent som den opprinnelige Shiv Sena. Vi bryter saksgangen for deg:

🔴 Den 8. august vil toppretten avgjøre om den må henvise til en femdommers konstitusjonsbenk spørsmålene som er reist i begjæringer av de rivaliserende fraksjonene.

🔴 Den politiske krisen i Maharashtra har også reist større spørsmål om diskvalifikasjonssaker og tolkninger av loven mot avhopp.

Subscriber Only StoriesView AllPremium

Venkaiah Naidu’s søndagsprofil: End of Session

Premium

Yogi-modellenPremium

Ny visepresident Jagdeep Dhankhar, Mamata Banerjee bete noire, startet …

Premium

Gjenbosetting av flyktninger i Rwanda: En titt på Storbritannias kontroversielle politikk Abonner nå for å få 66 % RABATT

🔴 EF har i mellomtiden understreket sine egne plikter, og hevdet at den tiende planen (om diskvalifisering av medlemmer) ikke kan hindre sitt ansvar.

🔴 Mens Shinde-fraksjonen har sagt anti-avhoppslov ikke må bli en “anti-dissenterlov”, har Thackeray-fraksjonen bestridt at hele påstanden til opprørerne er basert på støtte fra flertallets MLAer, men krav går hvis de blir diskvalifisert.

Bare i Express

I den siste utgaven av Express Adda snakket Unionens helseminister Mansukh Mandaviya om bak kulissene av Indias gigantiske vaksinedrift, forebyggende helsemoduler og hvordan det digitale helseoppdraget kan gjøre behandling både tilgjengelig og rimelig.

Fra forsiden

Indias sjef N V Ramana, som skal gå av med pensjon 26. august, har anbefalt myndighetene navnet Justice Uday Umesh Lalit som hans etterfølger. Justice Lalit ledet SC-benken som opphevet de to dommene fra Nagpur-benken i Bombay High Court og sa at den viktigste ingrediensen for å utgjøre en forbrytelse av seksuelle overgrep i henhold til paragraf 7 i POCSO-loven er den “seksuelle hensikten”, og ikke “huden- hudkontakt med barnet.

Over 50 000 kandidater over hele landet ble tvunget til å returnere fra sentrene uten å ta Common University Entrance Test (CUET-UG)2022 da National Testing Agency (NTA) ikke klarte å laste opp spørsmålspapirer i tide. Disse kandidatene vil bli tildelt en ny dato, mellom 12. og 14. august, sa NTA.

Senteret har advart den Bhupesh Baghel-ledede kongressregjeringen i Chhattisgarh om at hvis staten unnlater å implementere Pradhan Mantri Awas Yojana-Gramin (PMAY-G), Union Ministry of Rural Development (MoRD) vil det bli “tvunget til å “revurdere” sin støtte til andre landlige ordninger.

Må lese

Tenk på dette: Siden tilbakekallingen av Jammu og Kashmirs spesielle status i 2019, har mer enn 690 militante blitt drept i Jammu og Kashmir, 132 av dem i år. I samme periode sluttet 527 personer seg til militante rekker. Hvorfor er rekrutteringstallene så høye? Ifølge J&K politidirektør Dibag Singh er det i stor grad på grunn av «sosiale medier og internettbasert propaganda». En annen alarmerende trend, sa tjenestemannen, var at rekrutteringsalderen ble senket til å inkludere skolefrafall.

Mandag seilte et Sierra Leone-registrert skip, “Razoni”, som fraktet 26 527 tonn mais fra Ukrainas Odesa-havn. Dette var første gang siden Russlands invasjon 24. februar at et fartøy lastet med ukrainsk korn hadde dratt fra havnene ved Svartehavet. Hvor viktig en milepæl er denne forsendelsen? Hvor mye betyr Ukraina for India? Vi forklarer.

I vår meningsseksjon i dag skriver Apar Gupta og Tejasi Panijarom tilbaketrekking av lovforslaget om beskyttelse av personopplysninger: «Med tilbaketrekkingen i Stortinget 3. august ser det nesten ut til at institusjonelle prosesser, der alle tre myndighetene har jobbet i årevis, blir kastet ut til fordel for «et omfattende juridisk rammeverk». Er dette berettiget? Sikkert, med det eksponentielle tempoet i teknologisektoren, kan en regjering ombestemme seg. Hva om lovforslaget og JPC-anbefalingene var forferdelige og regjeringen handlet ansvarlig for å fortsette med en tabula rasa?

Og til slutt…

Etter hans rekordslående totalløft på 405 kg i 109 kg-pluss-kategorien under Commonwealth Games i Birmingham, så Pakistans Muhammad Nooh Dastgir Butt, 25, seg rundt etter bronsemedaljevinneren , Indias Gurdeep Singh. Dette var ikke vinneren av Pakistans første gull ved disse lekene som var nådig for kameraet, men venner som ønsket å dele glansøyeblikket sitt. Mye senere, borte fra medieblikket, skulle de to feste ut i natten og dele gleden med sine favoritt Sidhu Moosewala-sanger som spilles i bakgrunnen.

Til neste gang,< br /> Rahel Philipose og Sonal Gupta

Business As Usual av EP Unny

TO ER ALLTID BEDRE | > Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå