CUET UG 2022: Tekniska problem mar dag 2; testet uppskjutits vid 53 centra

0
48

CUET UG 2022: Antagningskorten för kandidater som har sitt prov planerat den 7 augusti släpps idag på cuet.samarth.ac.in. (Representativ bild. Expressfoto Sara Siddiqui)

Från tekniska fel till uppskjutningar utan föregående antydan till sökanden, problem kvarstod på dag 2 av Common University Entrance Test (CUET) fas II som hölls på fredagen.

Många kandidater sa att de var tvungna att återvända utan att ens gå in på centren medan andra informerades om uppskjutningen halvvägs genom sin examen eller efter att den hade slutförts.

Rohan Gupta, som kommer från Zenith IT Solution Center i Jahangirpuri, sa: “Inträdet försenades till klockan 10 på morgonen. Men även efter att vi kommit in väntade vi framför systemen i två timmar eftersom servern var nere. Centrets tjänstemän försökte hjälpa, men de verkade också förvirrade. Till sist satte de upp en notis och meddelade att tentan har skjutits upp.”

Sanya Saifi (17) dök upp från Sektor 64 i Noida för samhällskunskap, engelska och ekonomi. “Jag hade nått vid anmälningstiden, som var 13.30, men vi fick inte komma in i centret. Vid 15-tiden meddelade de att provet skjutits upp. Jag har ett prov imorgon också, men jag är väldigt orolig för att det ska bli inställt,” sa hon.

Berättelser endast för prenumeranterVisa allaPremium

Ny vicepresident Jagdeep Dhankhar, Mamata Banerjee bete noire, startade …

Premium

Återbosätta flyktingar i Rwanda: En titt på Storbritanniens kontroversiella politik

Premium

Förklarat: RSS:s förhållande till den nationella flagganPremium

Rahul’s Hitler-jämförelse: Så hur kom den tyska ledaren till … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT Läs |CUET UG 2022 Fas II-uppdateringar: Tekniska problem kvarstår dag 2; andra skiftet inställt i Noida center

Under tiden har National Testing Agency (NTA), som genomför examen,  sade, “CUET-UG uppskjuten vid totalt 50 undersökningscentra. Medan 20 har skjutits upp från det första skiftet, har 30 skjutits upp från det andra. Den här utvecklingen kommer efter att några centra rapporterade tekniska problem.”

Tavar av plats 2 avbröts på Noida 64-centret, som också såg förvirring under första sessionen.

Shambhavi Saxena anlände till examenscentret kl. 7.30 för att dyka upp för engelska, politiska Vetenskap och psykologi prov. “Portarna var stängda och omgivna av barrikader. Polispersonal var utplacerad där eftersom det var mycket kaos,” sa hon till The Indian Express.

Läs också |Varför ställde NTA in CUET UG 2022 andra skiftet den 4 augusti?

Hon hävdade också att även om hon avslutade sitt prov med 10 minuter kvar, meddelades att provet hade skjutits upp. “Jag vet inte om mitt prov godkändes eller om jag måste dyka upp igen för det. Tentamensvakterna hade ingen klarhet i detta.”

NTA försäkrade dock att proven för de berörda kandidaterna kommer att bokas om. “Ja, vi ställde in det andra skiftet av tentamen idag på Noida-centret. De berörda kandidaterna kommer att få sitt prov omplanerat mellan 12 och 14 augusti, och vi kommer snart att meddela dem deras exakta datum,” Vineet Joshi, generaldirektör för NTA, berättade för The Indian Express.

Eleverna klagade också över tekniska problem under sin tentamen och över dåliga faciliteter på centra.

Läs också |'Tekniska' hakar drabbade CUET , över 50 000 kan inte göra provet

Aravind Das, som kommer från Salasar Online Services Pvt Ltd nära Samaypur Badli tunnelbanestation, tog Historia och psykologi under den andra sessionen. “Taman skulle börja kl 15, men vi väntade till kl 16. Jag gav min biometri och satte mig vid det tilldelade systemet, men det visade någon annans namn. Jag byttes 2-3 gånger men inget av systemen fungerade korrekt,” sa den 17-årige DU-aspiranten.

NTA bekräftade också för The Indian Express att testbyrån endast kommer att utfärda inträdeskort till de kandidater för vilka den kan ta emot förstahandsstaden. “Vi försöker maximera antalet studenter som får sitt första val av examensstad,” sa Joshi.

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklaringar i din inkorg

Kandidater från andra städer stötte också på liknande problem. Prachi Gauri, 19, som kommer från Birla Institute of Technology, Patna, sa: “Taman var tänkt att börja klockan 9, men vi väntade framför systemet till klockan 10 på morgonen. När det väl började, efter att ha försökt avsnittet engelska och företagsstudier, gick jag till avsnittet om allmänna tester men det öppnades inte. Andra stötte också på samma problem, så de sa åt oss att vänta och fortsätta uppdatera portalen. Klockan 12.30 sa de åt oss att gå hem och sa att vi kommer att få ett e-postmeddelande senare.”

Kandidaterna stötte också på problem med avsnittet Allmänt prov på dag 1 av provet.

Behörighetskorten för kandidater som har sin tentamen planerad till den 7 augusti kommer att släppas på cuet.samarth.ac.in.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket erbjuder dig mer till mindre Köp nu