Beti Bachao, Beti Padhao: Utgifter under pari i utgangspunktet på grunn av manglende bevissthet, sier departementet

0
45

I sitt svar på utvalgets bekymringer sa Kvinne- og barnedepartementet at BBBP-ordningen fungerer i synergi med andre fagdepartementer og ordninger.

Departementet for kvinner og barneutvikling har informert den parlamentariske komiteen for myndiggjøring av kvinner om at midlene under 'Beti Bachao, Beti Padhao'-ordningen ble underutnyttet i de første årene av ordningen på grunn av “mangel på bevissthet og informasjon” angående ordningen .

I sin femte rapport om myndiggjøring av kvinner som ble lagt fram i Lok Sabha i vintersesjonen i fjor, hadde komiteen reist bekymringer over underutnyttelse av midler så vel som større utgifter til reklame, i stedet for helse. og utdanning av jenter.

Departementets svar på bekymringene fra komiteen ble sendt inn som en del av handlingsrapporten i sjette del, lagt fram i Lok Sabha torsdag.

«Komiteen fant at av 446,72 millioner Rs som ble frigitt i løpet av 2016-2019, ble hele 78,91 % brukt på medieforsvar. Selv om komiteen forstår nødvendigheten av å gjennomføre mediekampanjer for å spre budskapet om BBBP (Beti Bachao, Beti Padhao) blant folket, føler de at det er like viktig å balansere målene med ordningen…Nå er det på tide å fokus på andre vertikaler ved å gjøre store økonomiske bestemmelser for å bidra til å oppnå målbare resultater knyttet til utdanning og helse som er forutsatt under ordningen,'' sa komiteen i sin forrige rapport.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

'Vil vise at India kan få frem mindre, kostnadseffektive SLV': S Somanat…Premium

Delhi Rewind: How Dilshad Garden startet som en del av Lahore

Premium

Venkaiah Naidu: Den motvillige visepresidenten som kunne vært mer

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/08/WhatsApp-Image-2022-08-07-at-8.49.57-AM.jpeg?resize=450,250" />Premium

Som Jagdeep Dhankhar flytter til Centre, en Raj Bhavan-kobling. Abonner nå for å få 66 % RABATT

I sitt svar på komiteens bekymringer sa WCD-departementet at BBBP-ordningen fungerer i synergi med andre fagdepartementer og ordninger.

< p>“Som et resultat blir BBBP-målet ofte forfulgt i programmer finansiert under andre ordninger. Selv om det har vært besparelser under BBBP, er det ikke en indikasjon på manglende handling/svikt i programmet… Annonsekostnaden bør sees i sammenheng med utgiftsbudsjettet til andre kvinnesentrerte ordninger på utdanning, helse, ernæring, sikkerhet og sikkerhet, kompetanse osv.,''har departementet sagt.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå