Your Daily Wrap: Justice UU Lalit blir neste CJI, Kina gjennomfører missilangrep nær Taiwan; og mer

0
68

(med klokken) CJI Ramana overleverer en kopi av sitt anbefalingsbrev til Justice Lalit, Mallikarjun Kharge, Rahul Gandhi, Maharashtra CM Eknath Shinde.

Opposisjonsleder i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge tok opp spørsmålet om innkallingen fra Enforcement Directorate (ED) til kongressledere, og anklaget i dag sentralregjeringen for å prøve å demoralisere og skremme opposisjonen. Kharge påpekte at han har blitt innkalt av ED på et tidspunkt da parlamentet er i møte, og spurte om det var rettferdig fra byråets side å gjøre det. Leder av huset, Piyush Goyal, svarte imidlertid med å hevde at regjeringen ikke blander seg inn i funksjonene til rettshåndhevelsesbyråer.

Kongressparlamentsmedlem Rahul Gandhi anklaget også regjeringen for å skremme dem, og sa “Vi er ikke redde for Narendra Modi”. I mellomtiden gjenopptok ED søkeoperasjoner på Young Indian (YI)-kontoret etter at Kharge, som også er YI-kontorbærer, nådde Herald House på ettermiddagen. På grunn av at Kharge ikke var tilgjengelig på tirsdag, hadde byrået forseglet kontoret og sendt innkalling til Kharge om å være til stede på torsdag for å fullføre søk.

Som en lettelse for den Uddhav Thackeray-ledede fraksjonen av Shiv Sena, ba Høyesterett i dag valgkommisjonen om ikke å ta stilling til påstandene som er fremlagt av den Eknath Shined-ledede leiren ennå. En benk ledet av Chief Justice of India (CJI) N V Ramana sa at Høyesterett ville avgjøre om anklagene skulle sendes til en grunnlovsbenk med fem dommere 8. august.

CJI Ramana anbefalte regjeringen navnet til justis Uday Umesh Lalit som hans etterfølger. CJI Ramana går av med pensjon 26. august, hvoretter Justice Lalit vil ta over som Indias 49. Chief Justice. Han vil forbli i vervet til 8. november 2022.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

HC-dommer tar sveip ved 'overordnet domstol': Etterkommere av dommere bringer li…Premium

En tegneserie om frihetskjempere av president Murmus like

Premium< /figure>Thackeray-ledede Sena var villig til å alliere seg med BJP, men på betingelse av at Shi…Premium

Å gjøre Ladakh til et unionsterritorium var ikke nok. Abonner nå for å få 66 % RABATT

Kina sa at de gjennomførte “presisjonsmissilangrep” i Taiwanstredet torsdag som en del av militærøvelser som har hevet spenningen i regionen til sitt høyeste nivå på flere tiår. Øvelsene, foranlediget av et besøk på øya av USAs husspeaker Nancy Pelosi dette. uke, begynte som planlagt ved middagstid og inkluderte direkteavfyring i farvannene nord, sør og øst for Taiwan. De ballistiske missilene ser ut til å ha landet i Japans eksklusive økonomiske sone, sa den japanske forsvarsministeren Nobuo Kishi, og la til at “Vi har protestert kraftig gjennom diplomatiske kanaler.” Hva håper Kina å oppnå gjennom disse øvelsene? Les her. Følg liveoppdateringer om spenningene mellom Kina og Taiwan her.

Politisk puls

Maharashtras sjefsminister Eknath Shinde har ofte snakket om hva han skylder sin mentor Anand Dighe. Etter Dighes død i 2001 tok Shinde kontroll over Shiv Sena i Thane-distriktet og bygde sin base. Nå er kravet hans om Dighes arv utfordret fra Shiv Sena. Etter den nylige omveltningen i partiet forårsaket av hans opprør, står Shinde overfor en utfordring fra sin mentors nevø Kedar Dighe, som søndag ble utnevnt til Shiv Senas Thane-distriktssjef av partipresident Uddhav Thackeray. Les Vallabh Ozarkars rapport om hva partiinnsidere har å si om Thackerays beslutning om å stille Kedar mot Shinde.

To møter av Aam Aadmi Party (AAP) innkaller Arvind Kejriwal den siste uken i Saurashtra-regionen har satt i gang en buzz blant partiledere og arbeidere. Kejriwal holdt et rådhusmøte i Rajkot med forretningsmenn, handelsmenn og industrifolk, etterfulgt av et folkemøte i Veraval, begge godt besøkt. Nok til at selv BJP kan legge merke til det. Ved å tone ned tilstedeværelsen av lokalsamfunnene som stort sett anses som tilhengere av BJP ved Kejriwal-arrangementene, sa BJP at det var kongressen som måtte være bekymret ettersom AAP ville oppnå gevinster på sin bekostning, i forsamlingsvalget som skulle på slutten av dette år. Gopal B Kateshiya rapporterer.

Express Explained

Regjeringen har trukket tilbake lovforslaget om beskyttelse av personopplysninger fra parlamentet ettersom den vurderer et “omfattende juridisk rammeverk” for å regulere nettområdet, inkludert å bringe separate lover om personvern, det generelle Internett-økosystemet, cybersikkerhet, telekomforskrifter og utnyttelse av ikke-personlige data for å øke innovasjonen i landet. Hvorfor er lovforslaget trukket tilbake, og hvorfor er denne utviklingen betydelig? Vi forklarer.

Den 29. juni fullførte jorden ett helt spinn – om dagen – på 1,59 millisekunder mindre enn dens rutinemessige 24 timer. Det var den korteste dagen registrert siden 1960-tallet, da forskere først begynte å bruke de nøyaktige atomklokkene for å måle jordens rotasjonshastighet. Det har skjedd ganske ofte i disse dager – de siste årene har jorden snurret litt raskere. Så hvorfor blir dagene kortere i disse dager? Hva kan skje hvis jorden fortsetter å spinne raskere på en vedvarende basis? Les denne forklarte artikkelen for å vite mer.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå< /i>