Home Svenska Villaägarna: ”Elpriserna lär inte fixas på kanske tio år”

Villaägarna: ”Elpriserna lär inte fixas på kanske tio år”

0

Det finns ”extremt goda skäl” att oroa sig för elpriserna i vinter – och även kommande vintrar. Det säger intresseorganisationen Villaägarnas samhällspolitiske chef Daniel Liljeberg i TV4 Nyhetsmorgon. – Det kommer ta flera vintrar innan politiker och myndigheter fixar det här. Om de fattar rätt beslut så tar det kanske tio år, säger han och tillägger att det ”utan problem” går att hamna på 60 000 till 70 000 kronor i årskostnad för el i södra Sverige. Men det är inte för sent att binda elpriset och man bör tänka som med boräntorna, enligt Ann-Catrin Dahlbom på jämförelsesajten Elsklin. Korta löptider är just nu dyra, men med långa blir billigare. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.