Vi är inte rädda för Narendra Modi: Rahul Gandhi efter att ED förseglar Young Indian office

0
130

Kongressledaren Rahul Gandhi. (Foto: Express Archives)

Rahul Gandhi, National Herald Case Updates: En dag efter att Enforcement Directorate (ED) förseglade Young Indian Ltds kontor i Herald House i Delhi i samband med dess undersökning i penningtvättsfallet, sa kongressledaren Rahul Gandhi på torsdagen, “regeringen försöker skrämma oss.” Vi är inte rädda för Narendra Modi.”

“Min plikt är att skydda nationen, dess demokrati och upprätthålla harmoni. Jag kommer att fortsätta göra detsamma”, tillade Gandhi.

Kongressen slog till mot Modis regering och kopplade förseglingen av Young Indians kontor och den ökade utplaceringen av polis utanför AICC:s högkvarter till protester som planerades av partiet på fredagen om prisökningar, arbetslöshet och höjningar av GST-satserna på viktiga varor.

Polisen i Delhi utplacerade på onsdagen personal utanför kongressens högkvarter på 24, Akbar Road. Kongressen hävdade att polisen hade omringat partipresidenten Sonia Gandhis bostad vid 10, Janpath, och den förre kongresspresidenten Rahul Gandhi på 12, Tughlaq Lane.

ED-tjänstemän har avvisat kongressen’ försvar att Young Indian var en ideell organisation och att det inte var “någon fråga” om att tjäna och tvätta pengar.

“Ung indier har inte bedrivit någon välgörenhetsverksamhet sedan 2010 och har varit engagerad i kommersiell verksamhet. Det har tagit över AJL-fastigheter värda mer än Rs 800 crore och har tjänat hyra på dem. Således är påståendet att även om fastigheterna togs över på bedrägligt sätt, kommer förmånen att gå till välgörande ändamål ett ohållbart argument”, sa en ED-tjänsteman den 3 augusti.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

J&K ser nedgång i militanta attacker, men en förändring i rekryteringsstrategi …

Premium

Mansukh Mandaviya på Express Adda: Ingen fattig människa borde dö i detta land.. .

Premium

UPSC Key-4 augusti 2022: Varför bör du läsa “Revdi Culture” eller “Indian D. ..

Premium

Återkallande av Bill för skydd av personuppgifter: Vem drar nytta av förseningen? Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Kongressledaren Supriya Shrinate sa att AJL och Young Indian är registrerade företag och att varje transaktion är allmän egendom.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket erbjuder dig mer till mindre Köp nu