Triatlon lar transkjønnede kvinner konkurrere under strengere regler

0
124

Triathlon er en utholdenhetstest med OL-arrangementet for kvinner som krever at idrettsutøvere fullfører en 1,5 kilometer (0,9 mil) svømmetur, 40 km (25 miles) sykling og en 10 km (6,2 mil) løp. Kreditt (FILE)

Den olympiske idretten triatlon sa onsdag at transkjønnede kvinner kan fortsette å konkurrere i sin kvinnekategori ved internasjonale arrangementer, selv om den påla tøffere kvalifikasjonsregler.

World Triathlon inntar en mindre streng linje enn svømmings styrende organ FINA som effektivt utestengt transkjønnede idrettsutøvere fra internasjonale kvinnekonkurranser i juni og foreslo å opprette en “åpen” kategori. Triathlons policy om å kreve at transkjønnede idrettsutøvere viser et lavere maksimalt nivå av testosteron – 2,5 nanomol per liter – opprettholdes i minst to år, er i tråd med sykkelreglene som ble annonsert i juni.

Enhver transkjønnet kvinne som «har konkurrert som mann i en hvilken som helst idrettskonkurranse» må vente minst fire år før de får lov til å konkurrere i kvinner, sa World Triathlon.

Triathlon er en utholdenhetstest med OL-arrangementet for kvinner som krever at idrettsutøvere fullfører en 1,5 kilometer (0,9 mil) svømmetur, 40 km (25 miles) sykling og en 10 kilometer (6,2) -mile) run.

Subscriber Only StoriesView All

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/08/Indian-Flag-Explained.jpg?resize=450,250" />Premium

Forklart: RSS's forhold til nasjonalflagget

Premium

HC-dommer tar sveip ved 'overordnet domstol': Avkom av dommere bringer li…

Premium

En tegneserie om frihetskjempere av president Murmus like

Premium

Thackeray-ledede Sena var villig til å alliere seg med BJP, men på betingelse av at Shi…Abonner nå for å få 66 % rabatt

“Retningslinjen som vi nettopp har godkjent viser at vi prioriterer rettferdighetsprinsippet, men viser inkludering,” sa World Triathlon-president Marisol Casado i en uttalelse. “Den er helt i tråd med IOCs anbefaling, og ligner på hva andre (styrende organer) har gjort de siste månedene,” sa Casado, som er medlem av den internasjonale olympiske komité sammen med lederen for International Cycling Union (UCI) David Lappartient.

UCI siterte den “viktige rollen som muskler spilles av muskler”. styrke og kraft» i sykling når de bestemmer seg for reglene.

Topp sportsnyheter nå

Klikk her for mer

World Triathlon sa dens policy vil tre i kraft “om 30 dager’ tid.»

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå