Home Svenska “Tekniska” problem drabbade CUET, över 50 000 kan inte ta examen

“Tekniska” problem drabbade CUET, över 50 000 kan inte ta examen

0

CUET, som är det näst största inträdesprovet i Indien, genomförs av National Testing Agency (NTA). (File Representational Photo)

DEN ANDRA fasen av Common University Entrance Test (CUET-UG) 2022 hamnade i en stor teknisk problematik på torsdagen, vilket tvingade över 50 000 kandidater över hela landet att återvända från center utan att ta provet som National Testing Agency (NTA) kunde inte ladda upp frågeformulär i tid.

NTA, ett självständigt organ under utbildningsministeriet, sa att dessa kandidater skulle tilldelas platser mellan 12-14 augusti. “Samma antagningskort kommer att vara giltigt för de berörda kandidaterna vars undersökningar har skjutits upp”, sa NTAs seniordirektör (examen) Sadhana Parashar i ett uttalande.

Läs också |Varför ställde NTA in CUET UG 2022 andra skift?

Sista datum för den andra fasen av provet, som 14,4 lakh kandidater har anmält sig till, är den 20 augusti.

På torsdagen rapporterades först fel i 41 centra i 29 städer, vilket påverkade cirka 4 000 kandidater som tilldelades morgonluckan (9.00–12.15). Förutom Delhi och Ladakh var de drabbade centran belägna i 15 delstater: Arunachal Pradesh, Assam, Chhattisgarh, Haryana, Jharkhand, Madhya Pradesh, Maharashtra, Odisha, Puducherry, Rajasthan, Tamil Nadu, Tripura, Uttar Pradesh, Uttarakhand och Västbengalen. Dessa kandidater måste infinna sig för provet den 12 augusti, sa NTA.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-5 augusti 2022: Varför bör du läsa “Family Courts” eller “Medical …

Premium

Förklarat: Vad är Taiwans ‘porcupine-strategi’ för att pro…

Premium

‘Vi drivs kulturellt, tekniskt mot ångest-in…

Premium

J&K ser falla i militanta attacker, men förändras i rekryteringsstrategi … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Enligt rapporter fick många av de drabbade kandidaterna i morgonluckan reda på att provet hade flyttats om först efter att ha nått sina centra. “Det fanns ingen information på den officiella hemsidan. Centret berättade precis att provet var inställt. Senare visade en vän mig meddelandet på Twitter”, sa Ronojoy Mukherjee, som skulle göra tentamen på ett center i Noida.

Läs även |CUET UG 2022: Fas II-tentor uppskjutna i Kerala på grund av kraftiga regn

D P Singh, som följde med sin dotter Sakshi till ett examenscenter i Faridabad, sa: “Vi fortsatte att vänta till 10.30 på morgonen. Sedan började de låta eleverna komma in. Men precis halvvägs in i processen meddelade de plötsligt att tidningen hade avbrutits och att vi skulle få ett e-postmeddelande.”

Senare på dagen tog felen en vändning till det värre och spolades ut hela den andra luckan (15-18.45), som påverkar alla 489 centra över hela landet där cirka 50 000 kandidater hade registrerat sig, sa en NTA-tjänsteman. “I den andra luckan påverkades alla 61 papper. De kunde inte laddas upp i tid,” sa tjänstemannen.

“På grund av tekniska skäl kunde frågeformuläret för det andra skiftet av tentamen laddas upp först kl. 17.00 och nedladdningen vid 489 centra kunde börja kl. 17.25, medan provet var planerat att börja kl. 15.00”, sade NTA. i ett påstående. Med angivande av att dessa kandidater kommer att tilldelas ett nytt datum, mellan den 12 och 14 augusti, stod det att om datumen “inte är lämpliga, kan kandidaterna skicka ett e-postmeddelande till datechange@nta.ac.in och nämna deras önskade datum och rullnummer”.

Dessutom rapporterades också fall av att kandidater inte kunde avsluta sin uppsats på grund av tekniska problem. Flera studenter vid centret i Delhi University klagade över att de inte kunde slutföra det “allmänna provet”.

”På grund av tekniska svårigheter dök inte de allmänna testfrågorna upp på skärmen. Vi satt där i fem timmar men kunde inte prova tidningen. De flesta kunde inte skicka in sina svar. Vi kommer att behöva sitta för hela tidningen igen senare, vilket kommer att meddelas senare,” sa Harsh Choudhary, en kandidat.

En annan student, Garima Shreya, sa att hon inte kunde ta provet ens under den första fasen, som hölls 15-20 juli, på grund av tekniska problem. “Detta var mitt tredje försök, efter serverproblem i juli. Nu kommer jag att dyka upp för tentamen en fjärde gång utan att veta vilket datum,” sa hon.

Hittills har NTA tillåtit 19 kandidater som missade CUET-UG i juli på grund av förändringar i sista minuten i undersökningscentra att göra omprov.

Under tiden , meddelade NTA också tidigt på torsdagen att CUET-UG-proven planerade mellan 4-6 augusti i Kerala hade skjutits upp på grund av kraftiga regn.

CUET-UG-resultaten kommer att användas av 90 universitet &#8212 ; 44 centrumstyrda, 12 statliga, 21 privata och 13 antagna – för att anta studenter till grundutbildningskurser under sessionen 2022-23.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Våra två- års prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu