Svenska, norska och danska piloter röstar ja till avtalet

0
16

Piloterna godkänner SAS-avtalet, skriver Svensk Pilotförening i ett pressmeddelande. Även de andra skandinaviska facken röstar ja, enligt danska TV2 och norska E24. Kollektivavtalet sträcker sig fem år från och med oktober och innebär en ”reduktion” av de nuvarande villkoren gällande löner, säsongsflexibilitet och arbetstider, enligt svenska pilotfacket. I gengäld kommer samtliga av de 560 uppsagda piloterna få tillbaka sina jobb. “Många medlemmar har röstat ja i solidaritet med de yngre”, heter det i pressmeddelandet. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.