Striderna eskalerar – Gazas enda kraftverk ligger nere

0
17

Gazas enda kraftverk har behövt stängas ner på lördagen efter att bränslet tagit slut, uppger Mohammed Thabet, talesperson för elföretaget, enligt AFP. Bränslebristen beror på att Israel i tisdags stoppade viktiga varor från att ta sig in i Gaza med hänvisning till oroligheterna i området. Oroligheterna grundar sig i att Israeliska soldater för fem dagar sedan grep en av ledarna till den terrorstämplade gruppen Islamic Jihad. I fredags eskalerade oroligheterna när Israel, med hänvisning till ”ett omedelbart hot” från gruppen, utförde flygattacker mot Gaza, där minst tio personer dog. Islamic Jihad svarade genom att skjuta över 100 raketer mot Israel. Attackerna har sedan fortsatt under lördagsmorgonen från båda hållen, rapporterar TT.