SMHI:s varning: Skyfall och översvämningar i natt

0
31

Under fredagskvällen och natten mot lördag drar regnoväder in över västra Svealand och södra Norrland, som kan orsaka översvämningar. Det rapporterar DN. SMHI:s varning för översvämningar är på en gul nivå. Det innebär att vägar, källare, dagvattensystem och viadukter kan översvämmas. Regnovädret i västra Sverige orsakade stora översvämningar. Taken på flera hus i bland annat Skaraborg revs av av kraftiga vindar. I Göteborg föll träd över vägar och byggnader, och översvämningar påverkade spårvagnstrafiken. Ovädret har lett till kraftiga förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg efter att ledningar slitits av. Under fredagen kan vindarna bli lika kraftiga, men inte tillräckligt kraftiga för att SMHI ska utfärda stormvarning.