Review van Kywoo Tycoon 3D-printer

0
34

De Tycoon van Kywoo is een direct drive FDM 3D-printer met een automatische nivelleringsfunctie, kleurentouchscreen-bediening en een paar interessante functies die we niet hebben gezien in andere instapprinters.

We leiden je door het ontwerp, de montage, de kalibratie en de bouwkwaliteit van de Tycoon. Dan vertellen we je hoe 3D-printen is met deze voordelige printer.

Inhoudsopgave

  Kywoo's Tycoon-lijn omvat de Tycoon, de Tycoon Max 3d-printer, de Tycoon IDEX (dubbele extruder) en de Tycoon Slim, die een ontwerp heeft dat lijkt op de Ender3, Anycubic Vyper en Kobra, of de Voxelab Aquila. We hebben Kywoo's Tycoon-model getest.

  Kenmerken van de Tycoon by Kywoo

  De Tycoon zit boordevol functies, waaronder:

  • Een extruder met directe aandrijving gemonteerd op een lineaire rail voor soepelere bewegingen
  • 240 x 240 x 230 mm afdrukformaat/volume
  • Een BL Touch-stijl geïntegreerd bed-leveling-systeem
  • Een kleuren LCD HD-touchscreen
  • Dubbele z-as schroeven en motoren voor betere stabiliteit
  • Glas verwarmd bed
  • Geëxtrudeerd aluminium frame
  • Verstelbare poten
  • Ondersteuning voor SD-kaarten en microSD-kaarten
  • Wifi-connectiviteit
  • Compatibel met Windows/Mac/Linux
  • Y-as die wordt gemonteerd op lineaire staven die zijn verbonden met vier lineaire lagers < /li>
  • Bevestigde filamentcompatibiliteit met PLA, PETG, TPU, TPE, nylon en ABS (koop Kywoo's redelijk geprijsde behuizing als je van plan bent om met ABS te printen)
  • Een jaar garantie, exclusief mondstuk en bouwplaat
  • Levenslange technische ondersteuning

  De gedurfde gele behuizing met het moederbord en de voeding maakt de Tycoon de best uitziende 3D-printer die we tot nu toe hebben getest. Bovendien maken de twee draaggrepen aan de bovenkant het veel gemakkelijker om te verplaatsen dan andere printers.

  De Tycoon heeft nog een functie die we nog nooit eerder hebben gezien: een handslinger voor de E-as (de extruder), zodat je het filament handmatig in of uit het mondstuk kunt duwen of trekken.

  Je zou denken dat het beter zou zijn om de firmware automatisch te laten laden, maar het zelf regelen van de extrusie is buitengewoon bevredigend. Het betekent ook dat het niet nodig is om een ​​extruder-visualizer af te drukken.

  De DIY Kywoo Tycoon 3D-printer in elkaar zetten

  De instructies waren niet erg duidelijk, wat niet ongebruikelijk is. Maar uiteindelijk duurde het slechts ongeveer vijf minuten om te monteren. Bovendien zijn de stappen achteraf voor de hand liggend.

  Bevestig de y-as aan het x- en z-portaal, voeg de voetjes toe, sluit een paar kabels aan en monteer de spoelhouder. Bevestig vervolgens het bed van gehard glas met bindclips.

  Waarschuwing: Zorg ervoor dat u de voedingsspanning aanpast aan de standaard voor uw land. Die van ons was ingesteld op 230v, dus die moesten we veranderen naar 115v. Om schade te voorkomen, is het belangrijk dit te doen voordat u de printer aanzet.

  Kywoo 3D-printerkalibratie

  We bleven de instructies in de handleiding volgen door de printer via de touchscreen-interface te homing. We hebben de automatische bed-nivelleringsfunctie uitgevoerd en vervolgens het mondstuk en het bed voorverwarmd via het touchscreen. We waren aangenaam verrast door de bediening van tikken en slepen op de schuifregelaars voor temperatuur en afstand – sneller en gemakkelijker dan herhaaldelijk op de plus- en min-pictogrammen te drukken (hoewel je dat ook kunt doen).

  De instructies verwijzen herhaaldelijk naar het terugkeren naar het startscherm. Merk op dat het Home-pictogram de printer herbergt. Het is het Terug-pictogram dat u terugbrengt naar het startscherm.

  Vervolgens hebben we het filament geladen nadat we het in de aanbevolen hoek van 45 graden hadden gesneden met de meegeleverde zijsnijders. We hebben het filament door de anti-runout filamentsensor in de hotend geleid via het wiel dat rechtstreeks op de extrudermotor is aangesloten.

  < /figuur>

  Ten slotte hebben we de offset van de z-as aangepast door het testbestand voor automatische nivellering uit te voeren op de microSD-kaart die bij de printer wordt geleverd. Zoals gebruikelijk was de z-offset niet perfect uit de doos. We moesten het een paar tienden van een millimeter verhogen, maar we konden het corrigeren voordat de kalibratietestafdruk was voltooid.

  < /figuur>

  We hebben de schraper gebruikt om de lijnen van de testafdruk te verwijderen. Hoewel het voldoende was, geven we de voorkeur aan dunnere, flexibelere schrapers uit angst het bed te beschadigen. Hoewel het leek alsof we wat krassen op het glazen bed hadden achtergelaten, maakte een beetje isopropylalcohol het meteen schoon en zag het er zo goed als nieuw uit.

  Bouwkwaliteit van de Kywoo Tycoon

  De Tycoon heeft een erg stijf frame. Dat is goed, want wiebelen kan de afdrukkwaliteit beïnvloeden.

  De uiterst nauwkeurige lineaire rails zorgen voor een stabiele x-as en er was geen speling op de x- of y-as. We vermoeden dat de y-aslagers van plastic zijn, omdat ze zo stil zijn.

  De z-as heeft dubbele motoren en z-schroeven die met een riem zijn verbonden om slippen te voorkomen. De z-as is verreweg het luidruchtigste onderdeel van de printer, dus z-hoppen is veel luider dan andere bewegingen op de machine. Dat wil niet zeggen dat dit een luide machine is – hij is gewoon niet zo stil als andere machines die we hebben getest.

  De eerste druk van de tycoon

  We besloten eerst het eenvoudigste testmodel af te drukken – het spookmodel op de microSD-kaart – met het PLA-filament dat bij de printer werd geleverd. Het was vrij klein en klaar in ongeveer twintig minuten. De zijkanten en bovenkant van de geest zagen er goed uit. We hebben geen onvolkomenheden of rijgen gezien.

  We waren het meest onder de indruk van de eerste laag – de onderkant van de geest. Met uitzondering van één onvolkomenheid die werd veroorzaakt doordat we niet een beetje vocht uit de extruder hadden verwijderd toen we met de afdruk begonnen, was de eerste laag onberispelijk. In feite had het een mooie textuur bedrukt door de glasplaat.

  We hebben ook het meegeleverde vogelfluitmodel geprint, dat in ongeveer twee uur klaar was. Er was wat rijgen, maar dat was gemakkelijk te verwijderen en bleek net zo mooi als de spookafdruk.

  < /figuur>

  We vonden wel dat de testmodellen wat sneller hadden kunnen printen. Aan de andere kant pushen de meegeleverde testbestanden de mogelijkheden van de printer meestal niet. Daarom hebben we besloten om een ​​goede oude bank te printen, gesneden met Cura 5 met behulp van hun aanbevolen instellingen met de maximale aanbevolen snelheid van 80 mm/seconde met 40 mm/seconde buitenmuren. De afdruk duurde vijftig minuten.

  < /figuur>

  Je kunt wat touwtjes zien op de bogen en over de boeg. Dat komt waarschijnlijk door intrekkingsinstellingen of te snel bewegen om de laag voldoende af te koelen. Over het algemeen ziet het er echter goed uit, aangezien we de printer naar zijn maximale snelheden hebben gepusht.

  Op jacht naar de achtervolging

  De Tycoon heeft veel functies voor het geld. We waren vooral gecharmeerd van de lineaire, met rails uitgeruste x-as, het bevredigende handmatige extruderwiel en de zeer aantrekkelijke behuizing. Het is superstevig en geweldig voor een beginner of een doorgewinterde maker.

  We zouden willen dat het een verwijderbaar magnetisch bed had, hoewel het vrij goedkoop en gemakkelijk zou zijn om die upgrade zelf te doen.

  Beginners zullen het document op de SD-kaart waarderen dat uitlegt hoe de Cura-slicer te gebruiken om 3D-modellen om te zetten in g-code die de Kywoo Tycoon-printer begrijpt. Die informatie wordt vaak weggelaten, en we waren blij om het te zien.

  We hopen dat Kywoo met Cura samenwerkt om hun lijn toe te voegen aan Cura's lijst met standaardprinters. In de tussentijd zou een downloadbaar profiel voor Cura- en Prusa-slicers handig zijn, vooral voor beginners.

  Ten slotte is de Kywoo Tycoon Official User Group op Facebook redelijk actief en gevuld met gebruikers en experts die bereid zijn te helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

  Al met al is dit een solide printer die zijn prijs waard is. Koop de Tycoon op de officiële Kywoo-website, Amazon of AliExpress.

  Prijs: vanaf $ 450,93

  *Speciale dank aan FormerLurker voor hulp bij het beoordelen van Kywoo's Tycoon 3D-printer.