På Mamatas møte i Delhi, forklarer Abhishek House-strategien

0
129

Vest-Bengals sjefsminister og Trinamool Congress (TMC)-sjef Mamata Banerjee med Abhishek Banerjee og partiets Lok Sabha og Rajya Sabha-parlamentsmedlemmer i Delhi. (Foto: Twitter/@AITCofficial)

Snart etter ankomst til Delhi torsdag møtte Vest-Bengals sjefsminister og Trinamool Congress (TMC)-sjef Mamata Banerjee partiets parlamentsmedlemmer fra Lok Sabha og Rajya Sabha i en samling som forsterket den økende innflytelsen til nevøen hennes og partiets nasjonale generalsekretær Abhishek Banerjee.

Sjefsministeren brukte rundt en time på møtet, som fant sted i den offisielle residensen til Trinamool Rajya Sabhas nestleder Sukhendu Shekar Roy. Abhishek har lært å ha forklart strategien som Trinamool-parlamentsmedlemmer forventes å ta i bruk i løpet av den gjenværende delen av monsunsesjonen.

I Premium Now |Etter Partha-utvisningen, Abhishek avtrykk på Bengals kabinettomlegging

De fleste parlamentsmedlemmer holdt seg tilbake til Abhishek forlot lokalet. Både Banerjee og Abhishek dro uten å snakke med pressen. TMC Lok Sabhas gulvleder Sudip Bandyopadhyay sa til journalister: «Under parlamentets sesjoner gir hun oss retningslinjene som vi følger, og denne gangen var intet unntak. Vi vil fortsette å ta opp pro-folk problemer,» sa han.

TMC-sjefens besøk til den nasjonale hovedstaden kommer på et tidspunkt BJP sikter aggressivt mot partiet på grunn av den påståtte svindelen med lærerrekruttering i som tidligere Vest-Bengals statsråd og suspenderte Trinamool-leder Partha Chatterjee er i varetekt av Enforcement Directorate (ED).

Det er mot dette bakteppet at Banerjee skal møte statsminister Narendra Modi fredag. Hun vil også besøke Rashtrapati Bhavan for å avlegge president Draupadi Murmu et høflighetsbesøk, sa en senior TMC-leder.

Trinamool-ledelsen fastholdt imidlertid at Banerjees møte med statsministeren vil handle om administrative spørsmål som forestående. avgifter til GST, MGNREGA og andre sentrale hjelpeordninger». Partikilder sa at både Banerjee og Abhishek kategorisk ba parlamentsmedlemmene «ikke bli skremt av den sentrale BJP».

Ikke gå glipp av |I Partha Chatterjees formørkelse, den stigende solen til Abhishek Banerjee

“Beskjeden var klar: å aggressivt ta opp pro-folkespørsmål i huset. Det inkluderer også å protestere mot de åpenlyse forsøkene på å velte opposisjonsledede regjeringer i mange stater, inkludert Jharkhand,» sa kilden.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

TMC-ledelsen mener kongressen bør erkjenne at Vest-Bengal-politiet har klart å hindre et mulig forsøk på å velte den JMM-ledede Jharkhand-regjeringen som kongressen er partner i. Foreløpig er det ingen ord om et møte mellom Banerjee og kongresspresident Sonia Gandhi er på kartet.

På lørdag kan Banerjee delta på et møte med toppledere for partier uten kongress inkludert AAP, TRS og DMK. Hun vil også delta på et møte i styret for NITI Aayog 7. august, før hun returnerer til Kolkata 8. august.

Også i Political Pulse |Raids og en lang bue: 'Crores' i Bengal, bare en blant mange

På møtet med parlamentsmedlemmene fant også Delhi-politiets påståtte forsøk på å stoppe et team av West Bengal CID fra å utføre raid, sa kilder. “Dette er helt ulovlig og reiser spørsmål om konstitusjonalitet,” sa TMC-parlamentsmedlem Kalyan Banerjee etter møtet, som også ble deltatt av Shatrughan Sinha, som ble valgt inn i Lok Sabha fra Asansol-valgkretsen i april.

Subscriber Only StoriesView Alle

Premium

HC-dommer tar sveip ved 'overordnet domstol': Avkom av dommere bringer li…Premium

En tegneserie om frihetskjempere av president Murmus like

Premium< /figure>Thackeray-ledede Sena var villig til å alliere seg med BJP, men på betingelse av at Shi…

Premium

Å gjøre Ladakh til et unionsterritorium var ikke nokAbonner nå for å få 66 % RABATT

Barrackpore-parlamentsmedlem Arjun Singh, som ble valgt til Lok Sabha på en BJP-billett, var også til stede i møtet. Han hadde returnert til TMC i mai.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå