Nummers of audio vinden die in TikTok-video's worden gebruikt

0
171

TikTok-video's zijn gebaseerd op aanstekelijke deuntjes. De helft van de video's daar zou immers niet zo grappig zijn als de achtergrondaudio er niet was. Er is iets aantrekkelijks aan het kijken naar een hond die danst op een liedje. Maar aan de andere kant kan het moeilijk zijn om te vinden wat het nummer of de audio is.

Het is om een ​​aantal redenen essentieel om te weten. Ten eerste, misschien vond je het nummer leuk. Ten tweede, als je een TikTok-maker bent, kan het gebruik van populaire of trending audio ervoor zorgen dat je video viraal gaat in plaats van rondhangen onderaan de afspeellijst. Dus als u een nummer moet vinden, vindt u hier een stapsgewijze handleiding.

Inhoudsopgave

  Gebruik Shazam

  Hoewel Shazam niet alle audio kan identificeren, is het geweldig om iets te identificeren op basis van slechts een paar seconden van een nummer. Shazam is een gratis app die iOS- en Android-gebruikers kunnen downloaden, en het kan het nummer identificeren dat in een TikTok-video wordt gebruikt.

  Je kunt ook in Shazam zoeken terwijl je TikTok gebruikt. Houd de Shazam-knop lang ingedrukt totdat er staat “Auto Shazam is ingeschakeld”, schakel dan over naar de TikTok-app en speel de video af die je wilt identificeren. Als het nummer zich in de bibliotheek van Shazam bevindt, verschijnt het bovenaan het scherm. Je kunt het rechtstreeks openen op Spotify, Apple Music of een ander audioplatform.

  Controleer de onderkant van het scherm

  Wanneer je een TikTok-video bekijkt, zal een kleine ticker onderaan het scherm je vertellen wat het nummer is. Als het een opgenomen audiofragment of nummer is, zie je het scrollen met de naam van het nummer. Als een gebruiker iets toevoegt, staat er 'Originele audio' of 'Origineel geluid'.

  Probeer Soundhound

  Net als Shazam blinkt Soundhound uit in het identificeren van specifieke audiofragmenten. Het is niet zo populair als Shazam, maar het is een geweldig alternatief als Shazam het nummer niet helemaal kan lokaliseren. Veel gebruikers vinden Soundhound zelfs sneller en efficiënter in het identificeren van nummers dan Shazam, maar het schiet tekort in termen van remixen en opnames van live-evenementen.

  Gebruik Musixmatch

  Net als Shazam en Soundhound is Musixmatch een ander hulpmiddel voor het vinden van audiobits. Hoewel het waarschijnlijk een betere optie is om de andere twee apps te gebruiken, zijn er enkele (zeer) zeldzame gevallen waarin je het nummer niet in een van hun databases kunt vinden, maar het kan in Musixmatch zijn. De service heeft een enorme catalogus met muziekteksten en je kunt alleen op die teksten zoeken.

  Voer gewoon een paar regels van de song in die je je kunt herinneren. Mogelijk moet u verschillende zinnen proberen, vooral als meerdere nummers die exacte woorden hebben. (Met andere woorden, “yeah, yeah, yeah baby” zal waarschijnlijk geen resultaten opleveren.)

  Controleer Trending Sounds

  Een gemakkelijke manier om trending audio te vinden (vooral audio die 't a song) is om de Trending Sounds-pagina van TikTok te bekijken.

  1. Open de nieuwe tool voor het maken van video's en tik op Geluid toevoegen.
  2. Bekijk de populaire nummers onder TikTok Viral. Ze zijn gesorteerd in categorieën zoals 'Unboxing' en 'Vlog'.

  U kunt ook een beschrijving van het geluid typen in de zoekbalk. Als het bijvoorbeeld een gesproken woord-audioclip is, typt u een zin die u zich herinnert en kijkt u of dit resultaten oplevert. Houd er rekening mee dat TikTok alleen audio toont die is gelicentieerd voor commercieel gebruik.

  Check Hashtags

  Soms kiezen TikTok-gebruikers ervoor om hun eigen voice-over te maken in plaats van een nummer te gebruiken. Als deze voice-overs echter populair genoeg worden, kunnen ze soms onderdeel worden van de geluidsbibliotheek, vooral als ze vaak worden genaaid.

  In dit soort gevallen kunnen gebruikers het geluid identificeren via hashtags, vooral als het originele geluid afkomstig is van een bekende influencer.

  Gebruik de iOS Music Recognition Tool

  Apple-fans hebben een voordeel als het gaat om het identificeren van nummers. iOS heeft een ingebouwde muziekherkenningstool, dankzij de overname van Shazam door Apple. U kunt dit inschakelen in de instellingen.

  1. Open Instellingen > Controle Centrum.
  1. Scroll naar beneden en tik op het pluspictogram naast Muziekherkenning.

  Als je deze optie niet ziet, zorg er dan voor dat je de nieuwste versie van iOS gebruikt. Zorg er ook voor dat je Shazam naar je iPhone hebt gedownload.

  Om de tool te gebruiken, moet je TikTok openen en een video zoeken die je wilt identificeren. Veeg vervolgens naar beneden vanuit het Control Center, tik op het Shazam-symbool en wacht tot het nummer is geïdentificeerd.

  Begin met zoeken naar je favoriete nummers

  Als je een populair nummer hoort, is de kans groot het is ook een TikTok-nummer. Of dat “I'm a happy, happy dog” audiofragment? Ja, dat is een TikTok-geluid. Het is een drijvende kracht achter sociale media, maar het is ook een manier om te zien hoe popcultuur in realtime wordt gecreëerd. Dus als een nummer op een TikTok-video verschijnt, kan het naar de top van de nieuwe hitlijsten schieten.