Home Svenska NIA arresterar Salim Fruit i fall kopplat till Dawood

NIA arresterar Salim Fruit i fall kopplat till Dawood

0

NIA sa att pengarna sedan användes för att samla in terrorfonder för att främja D-företagets verksamhet.(Filfoto)

National Investigation Agency (NIA) arresterade på torsdagen Mohammad Salim Qureshi alias Salim Fruit i samband med ett fall relaterat till aktiviteter av den flyende gangstern Dawood Ibrahim. Detta är den tredje arresteringen i suo moto FIR som registrerades av NIA den 3 februari.

NIA hade registrerat ärendet rörande terrorist- eller kriminell verksamhet som smuggling, narkotikaterrorism, penningtvätt, spridning av falska valuta, obehörigt innehav, förvärv av nyckeltillgångar för att samla in terrormedel och arbeta i aktivt samarbete med en internationell terroristorganisation som LeT, JeM och Al Qaida av Dawood Ibrahim och hans medarbetare den 3 februari i år.

Tidigare, den 12 maj, greps två personer av NIA i samband med fallet.

Qureshi påstås vara en nära medarbetare till Dawoods gäng D Company och påstås ha spelat en aktiv roll i utpressning av enorma summor pengar i Chhota Shakeels namn genom fastighetsaffärer och tvistlösningar. NIA sa att pengarna sedan användes för att samla in terrormedel för att främja D-företagets verksamhet.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Förklarat: RSS:s förhållande till den nationella flagga

Premium

HC-domaren tar svep vid 'överlägsna domstol': Avkomma till domare tar med li…Premium

En serietidning om frihetskämpar av president Murmus likadana

Premium< /figure>Thackeray-ledda Sena var villig att alliera sig med BJP men på villkor att Shi…Prenumerera nu för att få 66% RABATT

Qureshi är svågern till gangstern Chhota Shakeel, som är en hantlangare av Dawood Ibrahim. Känd som Salim Fruit eftersom hans familjeföretag är att sälja frukt i södra Mumbai, anses han också vara en nära medarbetare till Dawood Ibrahim. Frukt deporterades till Indien av Förenade Arabemiratens regering 2006 och satt i fängelse till 2010

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu