Minister informerade mig om avsikterna bakom ett återkallande av dataskyddslag: Tharoor

0
46

Tharoor sa att Vaishnaw informerade honom om avsikterna bakom beslutet att dra tillbaka lagförslaget från Lok Sabha. (File Photo)

EN DAG efter att regeringen drog tillbaka lagförslaget om skydd av personuppgifter från parlamentet träffade IT-minister Ashwini Vaishnaw på torsdagen ordföranden för parlamentets ständiga kommitté för kommunikation och informationsteknologi Shashi Tharoor och informerade honom om regeringen’ s framtida tillvägagångssätt om lagförslaget.

Regeringen planerar nu att ta fram en “omfattande rättslig ram” för att reglera onlineutrymme, inklusive separat lagstiftning om datasekretess, det övergripande internetekosystemet, cybersäkerhet, telekomregleringar och utnyttja icke-personlig data för att främja innovation i landet.

Den planerar att lägga fram ett nytt lagförslag under parlamentets vintersession.

Tharoor sa att Vaishnaw informerade honom om avsikterna bakom beslutet att dra tillbaka lagförslaget från Lok Sabha. Vaishnaw engagerade sig också med honom om “principerna som kommer att animera en framtida Bill”.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC-nyckel-5 augusti 2022: Varför du bör läsa “Family Courts” eller “Medical …

Premium

Förklarat: Vad är Taiwans ‘porcupine strategi’ till pro…Premium

‘Vi drivs kulturellt, tekniskt mot ångest-in…

Premium

J&K ser nedgången i militanta attacker, men ändrad rekryteringsstrategi … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

“Jag välkomnar initiativet från minister Ashwini Vaishnaw för att informera mig om avsikterna bakom GOI:s beslut att dra tillbaka dataskyddslagstiftningen, och att samarbeta med mig om principerna som kommer att animera ett framtida lagförslag, som utlovas till parlamentets vintersession”, twittrade Tharoor tillsammans med med bilder från hans möte med Vaishnaw.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumeration tionspaketet ger dig mer till mindre Köp nu