Långt borta i Kanada och USA förblir frånvarande Channi mamma med anhöriga problem

0
18

Efter förlusten av kongressförsamlingens omröstning, och fick bara 18 av 117 platser, hade Channi sagt till media att han skulle “fortsätta att göra min plikt gentemot allmänheten” och vara bland dem. (Expressfoto av prem Nath Pandey)

Till dem som väntar på att se om Punjabs förre chefsminister Charanjit Singh Channi skulle avsluta sitt långa uppehåll från allmänheten på grund av att hälsoministern drog upp sin svägerska och förflyttade henne, han gjorde dem besvikna igen.

Fyra månader efter att Channi-regeringen röstades bort från makten i parlamentsvalet som sveptes av Aam Aadmi Party (AAP), Dalit-ledaren, som ett tag väckte kongressens hopp om staten, förblir spårlöst försvunnen – även på marken och till och med i uttalanden eller reaktioner på politisk utveckling.

Även i Political Pulse |Kongresskampanjens stjärna, besegrade Channi försvinner

Källor i kongressen sa att Channi har gått in i en “självpåtagen” politisk exil efter valomröstningen – inklusive hans eget nederlag från båda valkretsarna han tävlade från, Chamkaur Sahib och Bhadaur. Enligt vissa ledare var han utomlands och var i kontakt med några kollegor.

”Tidigare var han i USA. Nu är han i Kanada. Han har inte återvänt. Han ringer upp några kollegor ibland och pratar om partiets verksamhet. Häromdagen ringde han upp en Punjab PCC-ledare och försäkrade honom att han snart skulle komma tillbaka och vara tillbaka i slingan”, sa en källa.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-5 augusti 2022: Varför bör du läsa “Family Courts” eller “Medical …

Premium

Förklarat: Vad är Taiwans ‘porcupine strategi’ till pro…Premium

‘Vi drivs kulturellt, tekniskt mot ångest-in…

Premium

J&K ser ett fall i militanta attacker, men en förändring i rekryteringsstrategi … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Channi saknades också i den avgörande Sangrur Lok Sabha-omröstningen, som slutligen vanns av SAD (Amritsar) ledare Simranjit Singh Mann. “Vi hoppades att han skulle vara tillbaka till extravalet. Väljarna i Sangrur skickade signaler om att AAP skulle förlora (platsen vanns av AAP’s Bhagwant Singh Mann de två senaste gångerna). Detta var den bästa tiden för kongressen att ha slagit till. Channi var förväntad, trots allt är han vår före detta CM. Men han dök inte upp”, sa en partiledare.

Missa inte |Tillbaka från dunkeln, Simranjit Singh Mann rufsar fjädrar; nästa mål: Badals

En annan ledare sa att de också förväntade sig att han skulle dyka upp efter mordet på Sidhu Moosewala. “Channi hade valt in honom i festen. Men PCC-chefen Amrinder Singh Raja Warring skötte kongressdelen. Han var vid sidan av Moosewalas föräldrar.”

Istället dök Channi upp via Twitter båda gångerna. Han publicerade gratulationer till Simranjit Singh Mann för sin vinst i Sangrur, samt framförde sina kondoleanser för Moosewalas mord via sociala medier.

Efter förlusten av kongressförsamlingens omröstning, och fick bara 18 av 117 platser, hade Channi sa till media att han skulle “fortsätta att göra min plikt gentemot allmänheten” och vara bland dem.

Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

På att Channi inte har fått någon post i PCC ännu, sa en ledare i vet att det skulle hända snart. “Vi håller på att konstruera vår kropp. Flera utnämningar har gjorts. Ett antal partiseniorer har ännu inte fått plats, Channi kommer att figurera på listan någon gång”, sa ledaren.

Inför valet hade Channis brorson fått ett undersökningsmeddelande från Enforcement Directorate (ED) angående ett olagligt fall med sandbrytning. Han greps senare. Även Channi ställdes inför förhör av ED.

Läs också |Två advokater, samma nackdel: I Punjab AG-raden, AAP:s vändning inom några månader

Nu, i sin läkares svägerska Maninder Kaur’s fall , som drogs upp av hälsominister Chetan Singh Jouramajra och senare överfördes från det civila sjukhuset, Kharar, till Dhanaula i Barnala, har Channi varit tyst.

För kongressen är detta ett dubbelt slag. Samtidigt som ett överraskande val som ersättare för Amarinder Singh, och till stor del valdes för Dalit-taggen, hade Channi kommit igång, knutit kontakten med folket och ingjutit lite energi i partiledarna.

Indian Express nådde ut. till kongressen angående Channis vistelseort. Partiet vägrade svara.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu