Läkare flyr delstater som inskränker aborträtten

0
37

Efter att USA:s högsta domstol rev upp Roe mot Wade i juni har flera delstater snabbt börjat röra sig mot en inskränkt aborträtt. Det har lett till att läkare och vårdpersonal nu drar sig för att arbeta i dessa delstater, rapporterar Washington Post. Olgert Bardhi, som studerar till läkare i Texas, tvekar inför att jobba i en delstat där han är inte kan vara säker på vilka behandlingar han lagligen kan ge vid missfall, eller om han får ge rådgivning om abort. – Om en patient kommer in och jag inte kan ge dem den vård de behöver, då kanske jag inte ska jobba här. Flera stora bemanningsföretag inom vården vittnar om att vårdinrättningar i republikanskt styrda delstater har svårt att tillsätta förlossningsläkare och gynekologer. Många i dessa yrkesgrupper vägrar arbeta i delstater där skärpningar av abortlagstiftningen har blivit, eller kan bli, verklighet.