Konstexpert: Muminmuggar ger inga snabba pengar

0
120

Flera av de ikoniska Muminmuggarna har sålts för hundratusentals kronor och när nya släpps ringlar köerna långa. Men det är sällan muggarna säljs för mer än inköpspris, enligt Traderas presschef Sofia Hagelin som TT talat med. Muggar som tillverkats under kort tid eller är feltryckta har större chans att bli värdefulla, menar konstvetaren Anna-Kaisa Summanen Öhgren. – Men ska de bli värda en förmögenhet får man nog vänta en livstid, säger hon till nyhetsbyrån. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.