Kapasitetsbygging i byplanlegging hovedsak, skal være en del av HLC-rapporten

0
23

Ifølge Varma er ansettelse av fagfolk det første grunnleggende trinnet i kapasitetsbygging, da det å ansette kandidater som er kvalifisert innen andre felt for å gjennomføre planleggingsprosjekter kan føre til ineffektivitet som institutter er pålagt å utdanne fagfolk for. (Filer/Representative)

Opprette institutter for å lage programmer for å trene byplanleggere, revidere kaderregler i byer for å ansette byplanleggere, sette opp en egen offentlig tjenestekommisjon for byplanleggere – dette er noen av anbefalingene i rapport som skal utarbeides og sendes av høynivåkomiteen (HLC) av byplanleggere satt opp av bolig- og bydepartementet.

I det første nasjonale konklavet om byplanlegging av HLC holdt forrige uke i Ahmedabad, dukket kapasitetsbygging innen byplanlegging opp som en av de mest presserende problemene som tidligst skulle tas opp.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

«Av 8000 byer er det ingen planlegging i 50 prosent av disse. Alle byer bør dra nytte av byplanleggere som HLC legger vekt på kapasitetsbygging for som en av hovedsakene som skal innlemmes i rapporten, sier HLC-formann Keshav Varma til The Indian Express.

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

HC-dommer tar sveip ved 'overordnet domstol' : Avkom av dommere bringer li…

Premium

En tegneserie om frihetskjempere av president Murmus like

Premium

Thackeray-ledede Sena var villig til å alliere seg med BJP, men på betingelse av at Shi…

Premium

Det var ikke nok å gjøre Ladakh til et unionsterritorium. Abonner nå for å få 66 % RABATT

Under diskusjoner om kapasitetsbygging ved det nasjonale konklavet, ble det avslørt at det i dag er 49 institusjoner med 1300 postgraduate og 550 undergraduate seter. Derfor ble det foreslått å øke kapasiteten.

I konklavet ble det fremsatt forslag om å etablere avdeling for planlegging og offentlig politikk for postgraduate grader samt etterspørselsdrevne kortsiktige programmer for distriktsplanlegging ved sentrale universiteter.

Ifølge Varma er det å ansette fagfolk det første grunnleggende trinnet i kapasitetsbygging, da det å ansette kandidater som er kvalifisert innen andre felt for å gjennomføre planleggingsprosjekter kan føre til ineffektivitet som institutter er pålagt å utdanne fagfolk for.

«Kadreregler må endres i byer for å ansette byplanleggere. Byplanlegging trenger ikke å være statlige planleggeres domene. Også andre fagfolk bør være like ropt inn som skogbrukere, hydrologer, vanningseksperter og urbane økonomer, sa han.

Han hadde foreslått under konklavet at idédugnad skulle startes for å sette ned en offentlig tjenestekommisjon som UPSC for byplanleggere.

Mens han styrket akademia for å forberede flere byplanleggere i future er et av hovedområdene til HLC, eksisterende ledige stillinger er også flagget.

Av 4000 sanksjonerte seter i offentlig sektor, er 42 prosent ledige i 2021, og 50 prosent stillinger ved Shyama Prasad Mukherji Rurban Mission (SPMRM) er også ledige, påpekte Kundan Kumar-rådgiver Niti Aayog som også hadde foreslått direkte eller lateralt. rekruttering og revisjon av rekrutteringsreglene.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Rapporten forventes å bli sendt inn etter den andre Nasjonalt konklave som planlegges i oktober måned i Srinagar vil også legge vekt på hvordan man implementerer grønne byplanleggingsordninger.

“Vannkanalruter, opprettelse av flomkontrollreservoar og ingen av TP-planene for å kutte modne trær i motsetning til det som er så mye utbredt i øyeblikket, er andre problemer som må huskes. Mens grønne områder er vår prioritet, kan disse ikke være fragmentert eller i flekker, men et sammensatt grønt dekke. Vi trenger grønne byer som planleggere i verdensklasse fra Japan, Sør-Korea og Singapore bør konsulteres for, sa Varma.

Videre la Varma til at HLC kommer til å anbefale en koordinering mellom borgerlige organer og trafikkpolitiet som for tiden “arbeider isolert”.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå