Jharkhand Police bust gäng som sålde stulna tvåhjulingar; 5 hållna, 78 cyklar återställda

0
26

Jharkhand-polisen ska ha hittat 78 stulna motorcyklar i East Singhbhum-distriktet och gripit fem åtalade. (Expressfoto)

På mindre än fjorton dagar sedan den första ledningen har Jharkhand-polisen hittat 78 stulna motorcyklar i East Singhbhum-distriktet och gripit fem anklagade, sade polisen på onsdagen. Enligt polisen lurade de anklagade människor som bor på landsbygden, mestadels daglönearbetare, genom att locka dem att köpa stulna tvåhjulingar som begagnade cyklar.

Händelsen uppdagades efter att en Vikas Patro, 23, greps av polisen den 27 juli som hade stulit en cykel från Dhemang Bazaar i Kowali-området. Polisen sa att baserat på Patro’s ledning att de arresterade fyra andra, inklusive den påstådda hjärnan Mohammad Azharuddin.

Östra Singhbhums polischef Prabhat Kumar sa att de hade bildat ett team för att undersöka motorcykelstölder som var på senaste tiden på uppgång.

“Det här är en av de största återhämtningarna. Vi har även återvunnit två motorer vars delar sålts. En Mohammad Azharuddin, 30, är ​​hjärnan i gänget som brukade sälja motorcyklar för allt mellan 10 000 och 25 000 Rs. Fler återhämtningar och arresteringar förväntas.”

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

UPSC-nyckel-5 augusti, 2022: Varför du bör läsa “Family Courts” eller “Medical …

Premium

Förklarat: Vad är Taiwans ‘porcupine strategi’ för att pro…

Premium

‘Vi drivs kulturellt, tekniskt mot ångest-in…

Premium

J&K ser falla i militanta attacker, men förändras i rekryteringsstrategi … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Polisen sa att Azharuddin, som ibland arbetade som mobilreparatör, hade fått en motorcykel i hemgift, men han sålde den i brist på pengar. När han insåg sina svärföräldrar’ familjen kommer att fråga om tvåhjulingen, han tänkte ut en plan för att ha en, sa polisen.

Musabani DSP Chandrashekhar Azad sa: “Han utarbetade en plan och stal en cykel av det märke han hade ägt och förfalskade den som sin egen genom att ändra registreringsnumret. Övertygad om att han kan komma undan med det började han stjäla cyklar från områdena Dumaria, Musabani, Potka och Ghatshila. Förutom försäljning skulle han belåna en cykel med hänvisning till krav på pengar. Folk trodde på honom eftersom de hade sett honom cykla, och han visade dem också papper. Han betalade till och med ränta på summan han skulle ta som lån mot tvåhjulingen.”

Azad sa att han snart utökade sitt nätverk genom att ta in fler människor, inklusive Patro, Mokro Hansda, Hare Krishna Gop och Akram Khan.

Azad sa: “De flesta av dem som köpte tvåhjulingarna av de anklagade var dagslönetagare och yrkesarbetare. De har lidit förluster…de visste inte om de skumma affärerna de ingick.”

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket erbjuder dig mer på mindre Köp nu