Hvordan finne sanger eller lyd som brukes i TikTok-videoer

0
21

TikTok-videoer er basert på fengende låter. Tross alt ville halvparten av videoene der ikke vært like morsomme hvis det ikke var for bakgrunnslyden. Det er noe tiltalende med å se en hund danse til en sang. Men på den annen side kan det være vanskelig å finne hva sangen eller lyden er.

Det er viktig å vite av flere grunner. En, kanskje du likte sangen. For det andre, hvis du er en TikTok-skaper, kan bruk av populær eller trendlyd hjelpe videoen din til å bli viral versus slentrende nær bunnen av spillelisten. Så hvis du trenger å finne en sang, her er en steg-for-steg guide.

Innholdsfortegnelse

  Bruk Shazam

  Selv om Shazam ikke kan identifisere all lyd, er det flott for å identifisere noe basert på bare noen få sekunder av en sang. Shazam er en gratis app som iOS- og Android-brukere kan laste ned, og den kan identifisere sangen som brukes i en TikTok-video.

  Du kan søke i Shazam mens du bruker TikTok også. Trykk lenge på Shazam-knappen til det står «Auto Shazam er på», bytt deretter til TikTok-appen og spill av videoen du vil identifisere. Hvis sangen er i Shazams bibliotek, vil den vises øverst på skjermen. Du kan åpne den direkte på Spotify, Apple Music eller en annen lydplattform.

  Sjekk bunnen av skjermen

  Når du ser på en TikTok-video, vil en liten ticker nederst på skjermen fortelle deg hva sangen er. Hvis det er et oppført lydklipp eller en sang, vil du se den rulle over med navnet på sangen. Hvis en bruker legger til noe, vil det stå “Original Audio” eller “Original Sound.”

  Prøv Soundhound

  I likhet med Shazam utmerker Soundhound seg ved å identifisere spesifikke lydstykker. Den er ikke fullt så populær som Shazam, men den er et flott alternativ hvis Shazam ikke helt kan finne sangen. Faktisk synes mange brukere at Soundhound er raskere og mer effektiv til å identifisere sanger enn Shazam – men den kommer til kort når det gjelder remikser og opptak av live-arrangementer.

  Bruk Musixmatch

  I likhet med Shazam og Soundhound er Musixmatch et annet verktøy for å finne lydbiter. Selv om det sannsynligvis er et bedre alternativ å bruke de to andre appene, er det noen (veldig) sjeldne tilfeller der du ikke finner sangen i noen av databasene deres, men det kan være i Musixmatch. Tjenesten har en enorm katalog med musikalske tekster, og du kan søke etter dem alene.

  Bare skriv inn noen få linjer av sangen du kan huske. Du må kanskje prøve forskjellige fraser, spesielt hvis flere sanger har de nøyaktige ordene. (Med andre ord, “yeah, yeah, yeah baby” vil sannsynligvis ikke gi resultater.)

  Sjekk trendlyder

  En enkel måte å finne trendinglyd (spesielt lyd som ikke er en sang) er å sjekke Trending Sounds-siden til TikTok.

  1. Åpne det nye videoopprettingsverktøyet, og trykk på Legg til lyd.
  2. Se gjennom de populære sangene under TikTok Viral. De er sortert i kategorier som «Unboxing» og «Vlog».

  Du kan også skrive inn en beskrivelse av lyden i søkefeltet. For eksempel, hvis det er et lydklipp med talt ord, skriv inn en setning du husker og se om den gir resultater. Husk at TikTok kun vil vise lyd lisensiert for kommersiell bruk.

  Sjekk Hashtags

  Noen ganger kan TikTok-brukere velge å lage sin egen voiceover i stedet for å bruke en sang. Men hvis disse voiceoverene blir populære nok, kan de noen ganger bli en del av lydbiblioteket, spesielt hvis de sys ofte.

  I tilfeller som dette kan brukere identifisere lyden gjennom hashtags – spesielt hvis den originale lyden kom fra en kjent influencer.

  Bruk iOS Music Recognition Tool

  Apple-fans har en fordel når det gjelder å identifisere sanger. iOS har et innebygd musikkgjenkjenningsverktøy, takket være Apples oppkjøp av Shazam. Du kan aktivere dette i innstillingene.

  1. Åpne Innstillinger > Kontroll senter.
  1. Rull ned og trykk på plussikonet ved siden av Musikkgjenkjenning.

  Hvis du ikke ser dette alternativet, sørg for at du bruker den nyeste versjonen av iOS. Du bør også sørge for at du har lastet ned Shazam til iPhone.

  For å bruke verktøyet må du åpne TikTok og finne en video du vil identifisere. Deretter sveiper du ned fra kontrollsenteret, trykker på Shazam-symbolet og venter på at sangen skal identifiseres.

  Begynn å søke etter favorittsangene dine

  < p>Hvis du hører en populær sang, er sjansen stor for at det også er en TikTok-sang. Eller det “Jeg er en glad, glad hund” lydklipp? Ja, det er en TikTok-lyd. Det er en drivkraft for sosiale medier, men det er også en måte å se popkultur skapes i sanntid. Så hvis en sang dukker opp på en TikTok-video, kan den raket til toppen av de nye musikklistene.