Høyesterett sender varsel til UT om inspektørens påstand mot CAT-ordre

0
130

Etter å ha hørt saken, sendte dommerbenken Gurmeet Singh Sandhawalia og Vikas Suri varselet til Chandigarh-administrasjonen for 9. november 2022. En detaljert ordre var ennå ikke bli løslatt. (fil)

Punjab og Haryana High Court utstedte onsdag en melding til Chandigarh-administrasjonen om en begjæring inngitt av Chandigarh-politiinspektør Rajdeep Singh, der han forsøkte å oppheve en kjennelse fra Central Administrative Tribunal (CAT) som avviste påstanden hans om å stanse saksbehandlingen. innledet mot ham inntil straffesaken er avsluttet.

Inspektør Singh, gjennom sin advokat Arshdeep Singh Bhullar, har hevdet at han som et resultat av å ha blitt navngitt som en siktet i FIR for avsløringen av Sanjeev Mahajan, ble suspendert.

Deretter ble en vanlig avdelingsundersøkelse i henhold til regel 16.24 i Punjab Police Rules, 1934, beordret mot ham. Singh leverte en erklæring, datert 10. januar 2022, om at han er i fengsel, og at han ikke ville være i stand til å forsvare seg i avdelingsundersøkelsen på dette stadiet, og at etterforskningen derfor kan utsettes til rettssaken i straffesaken er avsluttet. . Singh flyttet også en annen representasjon med en forespørsel om å tillate ham bistand fra en advokat og å holde etterforskningsprosessen i påvente til avslutningen av rettssaken i straffeforfølgningen, men til ingen nytte.

More From Political Pulse

Klikk her for mer

Advokat Bhullar har hevdet at fortsettelsen av den nåværende avdelingsundersøkelsen sammen med andre to henvendelser mens klageren er inngitt i Model Jail of Burail, Chandigarh, fratar klageren hans mulighet til en gratis og rettferdig rettssak.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-5. august 2022: Hvorfor bør du lese “Familiedomstoler” eller “Medisinsk … Premium

Forklart: Hva er Taiwans ‘porcupine-strategi’ for å pro…

Premium

‘Vi blir kulturelt, teknologisk drevet mot angst-i…

Premium

J&K ser fall i militante angrep , men skift i rekrutteringsstrategi … Abonner nå for å få 66 % RABATT

Etter å ha hørt saken, sendte dommerbenken Gurmeet Singh Sandhawalia og Vikas Suri varselet til Chandigarh-administrasjonen for 9. november 2022. En detaljert ordre var ennå ikke offentliggjort.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Rajdeep Singh, som for tiden er innlosjert i Model Jail of Burail, står overfor siktelser for kriminell konspirasjon og korrupsjon i en FIR Nei. 63 registrert ved Sektor 39 politistasjon. Sammen med ni andre er han anklaget for å ha forsøkt å gripe en eiendom til en person, Rahul Mehta, ved å utnytte hans mentale tilstand utilbørlig. Ved å utgi seg for Mehta fikk de registrert et salgsskjøte med hensyn til huset i sektor 37-A, Chandigarh, i navnet til Saurabh Gupta. Rajdeep Singh, som var den daværende SHO, Sektor 39 politistasjon, ble arrestert for angivelig å ha mottatt ulovlig tilfredsstillelse til en verdi av Rs 5 lakh fra en annen siktet, Sanjeev Mahajan, for å ha hjulpet siktede personer med å tilrane seg den aktuelle eiendommen.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå