ED fäster tillgångar värda 2,16 miljoner Rs av företaget representerat av JMM-ledare, före detta BJD och BJP MLAs

0
12

Enligt ED inkluderar de bifogade tillgångarna utestående saldon värda 16 lakhs Rs, tillgängliga på 48 bankkonton hos IDBI och Indian Bank samt fasta tillgångar i form av två mark paket värda 2 crore Rs i Narendrapur Mouza, Puri och Kaipadar Mouza, Khordha, Odisha. (Fil)

Enforcement Directorate (ED) bifogade i torsdags provisoriskt tillgångar värda 2,16 crore Rs från ett företag representerat av en JMM-ledare, en före detta BJD MLA och en tidigare BJP MLA bland annat i samband med ett fall av penningtvätt.

De tidigare lagstiftarna har identifierats som Ramachandra Hansadh (tidigare MP, Mayurbhanj), Subarna Naik (tidigare MLA, Keonjhar Sadar) och Hitesh Kumar Bagartti (tidigare MLA, Khariar, Nuapada-distriktet).

Medan Hansdah var med BJD tidigare, gick han nyligen med i JMM. Han hade stängts av från BJD 2014 efter att han arresterats av CBI i ett fall med tullfond. Han kom till JMM förra året. Även Naik stängdes av partiet det året efter att han arresterats av CBI samma år. Bagartti, som var med i BJP till 2014, arresterades också av CBI samma år. Han hade redan blivit avstängd av partiet vid tidpunkten för gripandet.

Bilagorna gjordes i samband med ett mål mot M/s Nava Diganta Capital Services Ltd och dess andra koncernbolag representerade genom deras styrelseledamöter Anjan Kumar Baliyarsingh, Pradeep Kumar Pattnaik, Kartikeya Parida och de tidigare direktörerna Hansadah, Naik och Bagartti.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

J&K ser ett fall i militanta attacker, men en förändring i rekryteringsstrategi…

< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Mansukh Mandaviya på Express Adda: Ingen fattig människa borde dö i detta land.. .

Premium

UPSC Key-4 augusti 2022: Varför bör du läsa “Revdi Culture” eller “Indian D. ..Premium

Återkallande av personuppgiftsskydd: Vem drar nytta av förseningen? Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Enligt ED inkluderar de bifogade tillgångarna utestående saldon värda Rs 16 lakhs, tillgängliga på 48 bankkonton hos IDBI och Indian Bank samt fasta tillgångar i form av två markskiften värda Rs 2 crore i Narendrapur Mouza, Puri och Kaipadar Mouza, Khordha, Odisha.

“Under loppet av utredningar enligt PMLA avslöjades det att M/s. Nava Diganta Capital Services Ltd. samlade in offentliga insättningar genom att ge ut inlösenbara preferensaktier och icke-konvertibla skuldebrev (inkomst- och förmögenhetsskuldebrev) genom att bedrägligt locka den godtrogna allmänheten under förevändning att ge högre ränta genom att utfärda penningkvitton och certifikat för detta ändamål utan ha någon som helst auktorisation från någon tillsynsmyndighet, nämligen RBI, SEBI etc. att utföra sådana aktiviteter,” sa ED i ett uttalande.

Enligt byrån befanns företaget ha förskingrat det investerade beloppet och avledde medlen genom att bevilja lån och förskott till sina andra koncernföretag, nämligen M/s Nava Diganta Projects Ltd och M/s Nava Diganta Properties Ltd.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu