Delhi Konfidentiellt: Gäster på Kharges middagssällskap fick vänta tills han slutade med ED på Young Indian office

0
48

Kongressens parlamentsledamot Adhir Ranjan Chowdhury hälsar Margaret Alva på en middag som partiledare Mallikarjun Kharge står värd för i New Delhi på torsdag. Express

Bättre sent: Mallikarjun Kharge, oppositionsledaren i Rajya Sabha, var på torsdagen värd för en middag för oppositionens vicepresidentkandidat Margaret Alvaoch ledare och parlamentsledamöter från oppositionspartier. För ett ögonblick trodde alla att värden inte kommer att hinna i tid eftersom han var på Herald House. Det var i Kharge’s närvaro som tillsynsdirektoratet genomförde en sökoperation på Young Indians kontor. Veteranen kongressledaren lyckades nå över en timme försenad när seniora ledare, inklusive Sonia Gandhi, Rahul Gandhi, Sharad Pawar och Tiruchi Siva, väntade. Den 80-årige Kharge var på Young Indian-kontoret med ED-tjänstemän i nära åtta timmar.

Effekten: DMK-ledarnas klagomål om att seniora kongressledare vägrade komma till husets brunn eller ropa slagord för att gå med i protesterna verkar ha haft effekt. På torsdagen, i Lok Sabha, lämnade ledare som Shashi Tharoor, Manish Tewari och Karti P Chidambaram sina platser så snart kongressen började protesterna.Tewari gick till och med med i sloganering. I Rajya Sabha anslöt sig Jairam Ramesh till sloganrop, en sällsynthet. På onsdagen hördes Dayanidhi Maran fråga kongressens parlamentsledamöter om det finns en “VIP-sektion” i partiet som inte behöver komma till husets brunn, vilket hade fått kongresschefen Sonia Gandhi att lämna sin plats för att protestera en kort stund .

Även i Delhi Konfidentiellt |Delhi Konfidentiellt: I Rajya Sabhas jungfrutal nämner PT Usha två PM – Indira Gandhi & Narendra Modi

Hastighetsbrytare: Alla verkade inte vara nöjda med hur Tiranga Yatra— anordnad av kulturministeriet i onsdags — visade sig. Medan BJP-parlamentarikern Manoj Tiwari var upprörd över böterna på 41 000 Rs som ålades honomför att cykla utan hjälm, körkort och förorenings- och registreringsbevis, uppskattade några andra parlamentsledamöter inte den “uppmärksamhet” Tiwari fick. Deras påstående var att “skådespelare och stjärnor” alltid stjäl showen. Enligt dem var det inte bara Tiwari som blev beskjuten av polisen. En annan BJP-parlamentariker, Jayant Sinha, som cyklade på en elcykel med hjälm för att sprida det “gröna budskapet”, stoppades också ofta av trafikpolisen eftersom de “inte kunde förstå konceptet med att köra en elcykel utan licens”.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

Återbosätta flyktingar i Rwanda: En titt på Storbritanniens kontroversiella politik

Premium

Förklarat: RSS:s förhållande till den nationella flagganPremium

HC-domaren sveper vid “överordnade domstol”: Avkomma till domare tar med li …

Premium

En serietidning om frihetskämpar från president Murmus ilk Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vår tvåårsprenumeration sid ackage erbjuder dig mer till mindre Köp nu