Daglig orientering: SC søker forslag i bønn mot freebies-kulturen; Senteret trekker tilbake lov om personvern

0
102

Toppnyheter 4. august 2022

God morgen,

 < /p>

I dagens utgave: hva skal bli av gratiskulturen; en “Modi Circuit” i Uttarakhand; det siste om EDs sak mot National Herald; og mer

The Big Story

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

UPSC Key-5. august 2022: Derfor bør du lese “Family Courts” eller “Medical …

Premium

Forklart: Hva er Taiwans ‘svin strategi’ for å pro…

Premium

‘Vi blir kulturelt, teknologisk drevet mot angst-i…Premium

J&K ser fall i militante angrep, men skifter i rekrutteringsstrategi … Abonner nå for å få 66 % RABATT

The < b>Høyesterett har bedt om forslag fra saksøkere og respondenter i en påstand som søker veiledning mot freebies fra politiske partier.

The Indian Express, i mellomtiden snakket med sentrale tjenestemenn i Unionens finansdepartement, statsfinansministre, valgkommisjonen i India, femtende finanskommisjon, Niti Aayog, Reserve Bank of India og kontrolløren og generalrevisor og fant en enighet om tre nøkkelspørsmål.

🔴 Både senteret og delstatene har vært liberale med utdelinger — støtte til fattige av en stat kalles en freebie av senteret, og vice versa.

🔴 Eksisterende lover og mandater tillater ikke ECI, CAG, Niti Aayog og finanskommisjonen å tre inn

🔴 Senteret er på vakt mot at eventuelle ensidige fortauskanter av stater vil tillate politiske ledere der å klandre statsminister Narendra Modi for ikke å la dem «gjøre godt» for folket.

Bare i ekspressen

b>

Det er kjent at Unionens finansdepartement har kommunisert med utenriksdepartementet for å undersøke muligheten for hvordan India kan bli med i Minerals Security Partnership, fortalte en høytstående tjenestemann < i>The Indian Express. Gruppen på 11 medlemmer ledet av USA har som mål å redusere avhengigheten av Kina for forsyningskjeder av kritiske mineraler.

Lurer du på å utforske Uttarakhand? Snart vil du kunne følge en sti som dekker stedene besøkt og aktiviteter utført av statsminister Narendra Modi under en spesiell episode av overlevelsesreality-showet “Man vs Wild”, med Bear Grylls. Ideen til en “Modi-krets” kom til statsminister for turisme Satpal Maharaj da han hørte om Game of Thrones-turneen under et besøk i Kroatia.

Fra Forside

Etter fire år og flere gjentakelser har regjeringen trukket tilbake lovforslaget om beskyttelse av personopplysninger fra parlamentet. I følge kilder sikter regjeringen parlamentets vintersesjon for å innføre en ny lovgivning for regulering av nettrom, inkludert egen lovgivning om personvern for data.

I en første av sitt slag sikkerhetsoppsøking for å forhindre at bortkommen drager faller inne i det røde fortet under statsministerens tale til nasjonen den 15. august, har Delhi-politiet søkt samarbeid med 231 vanlige drageflyere fra det befestede byområdet for å sikre en klar himmel i omtrent tre timer den morgenen.

Kilder i ED sakontoret til Young Indian & # 8212; et firma som hadde kjøpt opp Associated Journals Limited, utgiveren av avisen National Herald — ble forseglet midlertidig fordi ransakingen ikke kunne finne sted tirsdag i fravær av en representant for firmaet. Kongresspartiet slo tilbake og sa: “Kongressen er under beleiring… Dette er den verste formen for vendettapolitikk.”

Må lese  

Midt høyttaleren i USAs Representantenes hus Nancy Pelosi’ s besøk til Taiwan, sier Shyam Saran, “På en måte er Kinas opptatthet av sin østlige havflanke av Gulehavet, Taiwanstredet og Sørkinahavet bra for India. Det reduserer kinesisk oppmerksomhet mot Det indiske hav, Indias primære sikkerhetsteater.”

På sitt første besøk til Nepal som statsminister i 2014 fortalte Modi det nepalske parlamentet at det ikke var noen krig som India hadde utkjempet der nepalesisk blod ikke hadde blitt ofret. Syv år senere, mens hæren forbereder seg på å rulle ut Agnipath-rekrutteringsplanen, er det spørsmål om dens sosiale og økonomiske innvirkning på Nepal, hvor India så langt har rekruttert ca. 1400 soldater til Gorkha-regimentet årlig ( pre-Covid).

Og til slutt…

Amrita Maan går inn i nostalgimodus ved bare å nevne “ofring”: å oppdra et barn som aleneforelder, i et lite regjeringskvarter, våkne tidlig om morgenen for å slippe datteren Tulika til skolen, og deretter sykle omtrent 20 km til en politistasjon i Rajouri Garden, hvor hun ble postet. På onsdag føltes alt, sier hun, «verdt det». 23-åringen endte på pallen under Birmingham Commonwealth Games, og ble bare den andre indiske judokaen til å vinne sølv ved lekene.

Delhi Confidential: In her maiden tale i Rajya Sabha, nominert medlem P T Usha nevnte to statsministre – Indira Gandhi og Narendra Modi. “…meg som en jente fra avsidesliggende Payyoli i Kerala, en landsby uten noen fasiliteter for å forfølge mine sportsdrømmer, møtte og snakket for første gang med daværende statsminister avdøde Indira Priyadarshiniji, som var et av de mest dyrebare øyeblikkene i livet mitt “, sa Usha.

🎧 I dagens episode av “3 Things”-podcasten diskuterer vi hva vi vet om Monkeypox-utbruddet så langt, hvorfor ED undersøker Gandhi familie, og hundenes rolle i den indiske hæren.

Til neste gang,

Sonal Gupta og Srishti Kapoor

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå