Dagen etter Rahul-jibbet slår RSS tilbake: Hev deg over politikk

0
150

De er feige, redde for din styrke og enhet, og det er derfor de hele tiden angriper den. Hvis du møter dem samlet, vil de bli redde," sa Gandhi. (Express File Photo)

En dag etter at Rahul Gandhi og andre kongressledere satte i gang et angrep på RSS for ikke å heist Tricolor på 52 år etter uavhengighet, sa RSS torsdag at folk burde heve seg over politikk og fokusere på å feire Azadi ka Amrit Mahotsav.

“Azadi ka Amrit Mahotsav er en nasjonal festival og hele landet må feire den sammen. Den 9. juli hadde RSS kunngjort sin støtte til alle programmer som ble organisert av Indias regjering, statlige myndigheter eller andre organisasjoner. RSS har oppfordret alle sine arbeidere til å delta entusiastisk i alle slike programmer. Det bør ikke være politikk over Azadi ka Amrit Mahotsav. Alle bør heve seg over politikk og fokusere på å feire festivalen,” sa Sunil Ambekar, ansvarlig for RSS-publisering.

Etter at statsminister Narendra Modi og BJP-ledere endret profilbildet sitt på sosiale medieplattformer til Tricolour, målrettet Rahul onsdag RSS og sa at den ikke hadde heist nasjonalflagget ved hovedkvarteret på 52 år etter uavhengigheten.

“Historien er vitne til at de som driver Har Ghar Tiranga-kampanjen har kommet fra den anti-nasjonale organisasjonen som ikke utfoldet Tricolor på 52 år. Siden frihetskampen har de ikke vært i stand til å stoppe kongressen og vil ikke være i stand til å gjøre det nå», tvitret han.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-5. august 2022: Hvorfor du bør lese “Familiedomstoler” eller “Medisinsk … Premium

Forklart: Hva er Taiwans ‘porcupine-strategi’ for å pro…

Premium

‘Vi blir kulturelt, teknologisk drevet mot angst-i…

Premium

J&K ser fall i militante angrep, men skifte i rekrutteringsstrategi … Abonner nå for å få 66 % rabatt

Kongressens sjeftalsperson Jairam Ramesh la ut skjermbilder av Twitter-håndtakene til RSS og dens sjef Mohan Bhagwat og tvitret: «Vi har lagt bildet av vår leder Nehru som holder nasjonalflagget som vår DP. Men det ser ut til at statsministerens melding ikke har nådd familien hans. Vil de som ikke utfoldet Tricolor på hovedkvarteret i Nagpur på 52 år, lytte til statsministeren?”

Rahuls angrep kom på en dag BJP-ledere og ministre stilte spørsmål ved fraværet av opposisjonsparlamentsmedlemmer på et sykkelmøte i Tiranga fra Red Fort til parlamentet organisert av kulturdepartementet.

Rahul og seniorkongressledere endret også visningsbilder på sosiale medier til et bilde av Indias første statsminister Jawaharlal Nehru som holder nasjonalflagget.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå