Home Svenska Dagen efter Rahul-jibben slår RSS tillbaka: Stig dig över politiken

Dagen efter Rahul-jibben slår RSS tillbaka: Stig dig över politiken

0

De är fega, rädda för din styrka och enhet och det är därför de ständigt attackerar den. Om du möter dem enat kommer de att bli rädda," sa Gandhi. (Express File Photo)

En dag efter att Rahul Gandhi och andra kongressledare inledde en attack mot RSS för att de inte hissat Tricolor på 52 år efter självständighet, sa RSS på torsdagen att folk borde höja sig över politiken och fokusera på att fira Azadi ka Amrit Mahotsav.

“Azadi ka Amrit Mahotsav är en nationell festival och hela landet måste fira den tillsammans. Den 9 juli tillkännagav RSS sitt stöd till alla program som organiseras av Indiens regering, delstatsregeringar eller andra organisationer. RSS har uppmanat alla sina arbetare att entusiastiskt delta i alla sådana program. Det borde inte finnas någon politik över Azadi ka Amrit Mahotsav. Alla borde höja sig över politiken och fokusera på att fira festivalen”, sa Sunil Ambekar, ansvarig för RSS-reklam.

Efter att premiärminister Narendra Modi och BJP:s ledare ändrade sin profilbild på sociala medieplattformar till Tricolour, riktade Rahul sig på onsdagen mot RSS och sa att de inte hade hissat den nationella flaggan vid sitt högkvarter på 52 år efter självständigheten.

”Historien är ett vittne om att de som driver Har Ghar Tiranga-kampanjen har kommit från den antinationella organisationen som inte vecklade ut Tricolor på 52 år. Sedan frihetskampen har de inte kunnat stoppa kongressen och kommer inte att kunna göra det nu”, twittrade han.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-5 augusti 2022: Varför bör du läsa “Family Courts” eller “Medical …

Premium

Förklarat: Vad är Taiwans ‘porcupine-strategi’ för att pro…

Premium

‘Vi drivs kulturellt, tekniskt mot ångest-in…

Premium

J&K ser ett fall i militanta attacker, men en förändring i rekryteringsstrategi … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Kongressens chefstalesperson Jairam Ramesh publicerade skärmdumpar av Twitter-hanteringen av RSS och dess chef Mohan Bhagwat och twittrade: “Vi har lagt upp bilden av vår ledare Nehru som håller den nationella flaggan som vår DP. Men det verkar som att PM:s meddelande inte har nått hans familj. Kommer de som inte vecklade ut Tricolor på sitt huvudkontor i Nagpur på 52 år att lyssna på premiärministern?”

Rahuls attack kom en dag som BJP:s ledare och ministrar ifrågasatte frånvaron av oppositionsparlamentariker vid ett cykelmöte i Tiranga från Red Fort till parlamentet organiserat av kulturministeriet.

Rahul och seniora kongressledare ändrade också sina bilder på sociala medier till en bild av Indiens första premiärminister Jawaharlal Nehru som håller den nationella flaggan.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu