Chandigarh har så langt rapportert 22 dengue-tilfeller

0
142

Den beste måten å forhindre dengue på er å ta forholdsregler for å unngå kontakt med mygg. Når du er utendørs, bruk et myggmiddel på utsatte deler av huden, spesielt for barn. (fil)

Chandigarh har så langt rapportert bare 22 tilfeller av dengue, sammenlignet med fjoråret, som registrerte mer enn 1000 tilfeller, mange av dem er alvorlige som krever sykehusinnleggelse så vel som blodoverføring.

«I fjor var det en forsinkelse i regn, høye dagtemperaturer, perfekte forhold for oppdrett av mygg. Vi hadde også å gjøre med et høyt antall Covid-saker, og systemet var overveldet. Vi ba pasienter som testet positivt for denguefeber om å komme til sykehuset og få behandling umiddelbart.

I år, for å forhindre et utbrudd, har helseavdelingen utstedt team over hele byen for å foreta sjekk fra hjem til hjem. og overvåking av offentlige bygninger og områder der det er et problem med vannlogging og sanitær,” sa Dr Suman Singh, direktør for helsetjenester.

I følge Dr Suman har det så langt blitt utstedt 71 meldinger, 5 700 meldinger og 69 meldinger til mennesker, sammen med forebyggende tiltak, inkludert desinfisering og råd, har gitt positive resultater.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

J&K ser fall i militante angrep, men skifte i rekrutteringsstrategi …Premium

Mansukh Mandaviya på Express Adda: Ingen fattig person bør dø i dette landet…

Premium

UPSC Key-4. august 2022: Derfor bør du lese «Revdi Culture» eller «Indian D…

Premium< /figure>Tilbaketrekking av lov om beskyttelse av personopplysninger: Hvem drar nytte av forsinkelsen? Abonner nå for å få 66 % rabatt på mer fra politisk puls

Klikk her for mer

Medisinske team har også blitt sendt til områder med høy tetthet i byen for å sjekke oppsamling av stillestående vann, oppdrett av mygg og informasjonsspredning. Dr Suman la til at de har lagt merke til en trend med høy forekomst av dengue-tilfeller hvert tredje år.

Dr. Vikas Bhutani, internmedisinsk spesialist, Fortis Hospital, sa at det vanligste symptomet på dengue er feber med noen av tilleggssymptomene – kvalme/oppkast, utslett, smerter og smerter (øyesmerter, vanligvis bak øynene, hodepine, muskler , ledd eller bein) eller blødning fra et hvilket som helst sted og et fall i antall blodplater i mange tilfeller. Symptomer på dengue varer vanligvis fra to til syv dager. De fleste blir friske etter omtrent en uke. “Det finnes ingen spesifikk medisin for å behandle dengue. Vi anbefaler så mye hvile som mulig, og å ta paracet for å kontrollere feber og lindre smerte. Ikke ta aspirin eller ibuprofen.” la Dr Bhutani til, og antydet at pasienter bør drikke rikelig med væske, overvåke antall blodplater daglig og være i kontakt med legen i tilfelle de faller til 10 000 eller mindre. “Omtrent 1 av 20 personer som blir syke av dengue vil utvikle alvorlig dengue.”

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Forebygging

Den beste måten å forhindre dengue på er å ta forholdsregler for å unngå kontakt med mygg. Når du er utendørs, bruk et myggmiddel på utsatte deler av huden, spesielt for barn. Kle deg i verneklær, langermede skjorter, lange bukser, sokker og sko. Bruk myggspiraler og -nett der det er nødvendig. Siden Aedes-mygg vanligvis biter i løpet av dagen, sørg for å ta forholdsregler, spesielt i de tidlige morgentimene før daggry og sent på ettermiddagen før mørkets frembrudd. For tiden er den eneste andre metoden for å kontrollere eller forhindre denguefeber å bekjempe vektormyggen. Riktig avhending av fast avfall og forbedret vannlagringspraksis, inkludert å dekke beholdere for å hindre tilgang til eggleggende hunnmygg og ved å tilsette parafinolje til stillestående vann bidrar til å forhindre spredning.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå