CCPA pålegger Amazon en bot på Rs 1 lakh for salg av trykkokere som ikke oppfyller normene

0
13

Amazon ble bøtelagt av CCPA for å selge trykkokere som ikke oppfylte påkrevde normer. (Bilde: Representational/Reuters-fil)

The Central Consumer Protection Authority (CCPA), landets forbrukervakthund, har vedtatt en ordre mot e-handel store Amazon for å tillate salg av husholdnings trykkokere i strid med obligatoriske standarder på sin e-handelsplattform.

CCPA har bedt Amazon om å varsle forbrukerne om alle 2 265 trykkokere, tilbakekalle og refundere prisene på slike trykkokere til forbrukerne, og sende inn en samsvarsrapport innen 45 dager. CCPA, ledet av sjefkommissær Nidhi Khare, har også bedt Amazon om å betale en bot på Rs 1 lakh for å tillate salg av trykkokere i “brudd” med kvalitetskontrollordren (QCO) og “krenket” forbrukernes rettigheter.

“Etter å ha undersøkt svaret fra selskapet, ble det observert at totalt 2265 trykkokere som ikke var i samsvar med obligatoriske standarder ble solgt gjennom Amazon etter varsel fra QCO. Den totale avgiften Amazon tjente på salg av slike trykkokere gjennom plattformen var Rs 6 14 825,41,” sa CCPA i en uttalelse.

Uttalelsen sa: “Amazon innrømmet at de tjente “salgsprovisjon” for trykkokerne som ble solgt på plattformen. Det ble observert av CCPA at når Amazon tjener kommersielt fra hvert salg av produktet som er oppført på e-handelsplattformen, kan den ikke ta avstand fra seg selv i tilfelle problemer som oppstår fra salg av produkter gjennom plattformen.»

Subscriber Only StoriesView All

Premium

HC-dommer tar sveip ved 'overordnet domstol': Avkom av dommere bring li…

Premium

En tegneserie om frihetskjempere av president Murmus like

Premium

Thackeray-ledede Sena var villig til å alliere seg med BJP, men på betingelse av at Shi…Premium

Det var ikke nok å gjøre Ladakh til et unionsområde. komfyrer som selges på sin plattform, tilbakekaller trykkokerne og refunderer prisene til forbrukerne og sender inn en samsvarsrapport om det samme innen 45 dager. Selskapet ble også pålagt å betale en bot på 1 00 000 Rs for å tillate salg av trykkokere i strid med QCO på plattformen og brudd på rettighetene til forbrukere,” heter det i uttalelsen.

CCPA hadde vedtatt en lignende strafferekkefølge og tilbakekalling av defekte trykkokere mot Paytm Mall, som fulgte retningslinjene gitt av CCPA og deponerte straffen på Rs 1 lakh.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå