Anmeldelse av Kywoo Tycoon 3D Printer

0
28

The Tycoon fra Kywoo er en direktedrevet FDM 3D-skriver med en automatisk nivelleringsfunksjon, kontroller på berøringsskjermen i farger og noen få interessante funksjoner vi ikke har sett i andre startnivåskrivere.

Vi veileder deg gjennom Tycoons design, montering, kalibrering og byggekvalitet. Da vil vi fortelle deg hvordan 3d-utskrift er med denne rimelige skriveren.

Innholdsfortegnelse

  Kywoos Tycoon-linje inkluderer Tycoon, Tycoon Max 3d-skriveren, Tycoon IDEX (dobbel ekstruder) og Tycoon Slim, som har en design som ligner på Ender3, Anycubic Vyper og Kobra, eller Voxelab Aquila. Vi testet Kywoos Tycoon-modell.

  Funksjoner av Tycoon fra Kywoo

  Tycoon er fullpakket med funksjoner, inkludert:

  • En direktedrevet ekstruder montert på en lineær skinne for jevnere bevegelser
  • 240 x 240 x 230 mm utskriftsstørrelse/byggvolum
  • Et BL Touch-stil integrert system for utjevning
  • En farge LCD HD-berøringsskjerm
  • Doble z-akseskruer og motorer for bedre stabilitet
  • Glassoppvarmet seng
  • Ekstrudert aluminiumsramme
  • Justerbare føtter
  • Støtte for SD-kort og microSD-kort
  • Wifi-tilkobling
  • < li>Windows/Mac/Linux-kompatibilitet

  • Y-akse som monteres til lineære stenger koblet til fire lineære lagre
  • Bekreftet filamentkompatibilitet med PLA, PETG, TPU, TPE, nylon og ABS (få Kywoos rimelige kabinett hvis du planlegger å skrive ut med ABS)
  • Ett års garanti, unntatt dyse og byggeplateark < /li>
  • Livstid teknisk støtte

  Den dristige gule dekselet som inneholder hovedkortet og strømforsyningen gjør Tycoon til den flotteste 3d-skriveren vi har vurdert så langt. I tillegg gjør de to bærehåndtakene på toppen det mye enklere å flytte enn andre skrivere.

  The Tycoon har en annen funksjon vi aldri har sett før – en håndsveiv for E-aksen (ekstruderen) , slik at du manuelt kan skyve eller trekke filamentet inn eller ut av dysen.

  Du tror kanskje det er bedre å ha fastvaren til å laste inn filamentet automatisk, men å kontrollere ekstruderingen selv er ekstremt tilfredsstillende. Det betyr også at det ikke er nødvendig å skrive ut en ekstrudervisualisering.

  Sammensetting av DIY Kywoo Tycoon 3D-skriveren

  Instruksjonene var ikke veldig klare, noe som ikke er uvanlig. Men til slutt tok det bare omtrent fem minutter å montere. Videre, i ettertid, er trinnene åpenbare.

  Fest y-aksen til x- og z-porten, legg til føttene, plugg inn noen kabler og monter snelleholderen. Deretter fester du den herdede glasssengen med bindeklips.

  Advarsel: Pass på at du justerer strømforsyningsspenningen til standarden for ditt land. Vår var satt til 230v, så vi måtte endre den til 115v. For å unngå skade er det viktig å gjøre dette før du slår på skriveren.

  Kywoo 3D-skriverkalibrering

  Vi fortsatte å følge instruksjonene i håndboken ved å søke etter skriveren via berøringsskjermgrensesnittet. Vi utførte den automatiske utjevningsfunksjonen og forvarmet deretter dysen og sengen via berøringsskjermen. Vi ble positivt overrasket over trykk- og dra-kontrollene på temperatur- og avstandsglidebryterne – raskere og enklere enn å trykke på pluss- og minusikonene gjentatte ganger (selv om du også kan gjøre det).

  Instruksjonene refererer gjentatte ganger til å gå tilbake til startskjermen. Vær oppmerksom på at hjemmeikonet inneholder skriveren. Det er Tilbake-ikonet som returnerer deg til startskjermen.

  Deretter lastet vi filamentet etter å ha kuttet det til den anbefalte vinkelen på 45 grader med de medfølgende sidekutterne. Vi kjørte filamentet gjennom anti-runout filamentsensoren inn i hotend via hjulet som er koblet direkte til ekstrudermotoren.

  Til slutt justerte vi z-akseforskyvningen ved å kjøre testfilen for automatisk utjevning på microSD-kortet som følger med skriver. Som vanlig var ikke z-offset perfekt ut av boksen. Vi måtte heve den med noen tideler av en millimeter, men vi fikk rettet den opp før kalibreringsprøveutskriften ble fullført.

  Vi brukte skrapen til å fjerne strekene fra prøveutskriften. Selv om det var tilstrekkelig, foretrekker vi tynnere, mer fleksible skraper i frykt for å skade sengen. Selv om det så ut som om vi etterlot noen riper på glasssengen, renset litt isopropylalkohol den og fikk den til å se bra ut som ny.

  Byggekvaliteten til Kywoo Tycoon

  Tycoonen har en veldig stiv ramme. Det er bra fordi enhver vingling kan påvirke utskriftskvaliteten.

  De lineære skinnene med høy presisjon sørger for en stabil x-akse, og det var ikke noe merkbart spill på verken x- eller y-aksen. Vi mistenker at y-akselagrene kan være av plast siden de er så stille.

  Z-aksen har doble motorer og z-skruer forbundet med et belte for å forhindre glidning. Z-aksen er den desidert mest støyende delen av skriveren, så z-hopping er mye høyere enn andre bevegelser på maskinen. Det betyr ikke at dette er en høylytt maskin – den er bare ikke like stillegående som andre maskiner vi har testet.

  The Tycoon’s First Print

  Vi bestemte oss for å skrive ut den enkleste testmodellen først – spøkelsesmodellen på microSD-kortet – med PLA-filamentet som fulgte med skriveren. Den var ganske liten og var ferdig på omtrent tjue minutter. Sidene og toppen av spøkelsen så fine ut. Vi så ingen ufullkommenheter eller strenger.

  Vi ble mest imponert over det første laget – undersiden av spøkelsen. Bortsett fra en ufullkommenhet forårsaket av at vi ikke hadde fjernet litt væske fra ekstruderen da vi begynte å trykke, var det første laget feilfritt. Faktisk hadde den en nydelig tekstur preget av glassplaten.

  Vi trykket også den medfølgende fuglefløytemodellen som ble ferdig på omtrent to timer. Det var litt strenger, men det ble lett fjernet og ble like fint som spøkelsestrykket.

  Vi trodde testmodellene kunne ha skrevet ut litt raskere. På den annen side presser inkluderte testfiler vanligvis ikke skriverens muligheter. Derfor bestemte vi oss for å skrive ut en god gammel benk, skåret i skiver med Cura 5 ved å bruke de anbefalte innstillingene ved maksimal anbefalt hastighet på 80 mm/sekund med 40 mm/sekund yttervegger. Utskriften tok femti minutter.

  Du kan se noen strenger på buene og på tvers buen. Det er sannsynligvis på grunn av tilbaketrekkingsinnstillinger eller å bevege seg for fort til å avkjøle laget tilstrekkelig. Totalt sett ser det imidlertid bra ut med tanke på at vi presset skriveren til maksimale hastigheter.

  Kutt til jakten

  The Tycoon har mange funksjoner for pengene. Vi likte spesielt den lineære skinnen utstyrte x-aksen, det tilfredsstillende manuelle ekstruderhjulet og det svært attraktive huset. Den er supersolid og flott for en nybegynner eller en erfaren produsent.

  Vi skulle ønske det inkluderte en avtakbar magnetisk seng, selv om det ville være ganske billig og enkelt å gjøre den oppgraderingen selv.

  Nybegynnere vil sette pris på dokumentet på SD-kortet som forklarer hvordan du bruker Cura-skjæreren til å gjøre 3d-modeller om til g-kode som Kywoo Tycoon-skriveren forstår. Den informasjonen er ofte utelatt, og vi var glade for å se den.

  Vi håper Kywoo samarbeider med Cura for å legge til linjen deres på Curas liste over standardskrivere. I mellomtiden vil en nedlastbar profil for Cura- og Prusa-skjærere være nyttig, spesielt for nybegynnere.

  Til slutt, Kywoo Tycoon Official User Group på Facebook er ganske aktiv og fylt med brukere og eksperter som er villige til å hjelpe med å feilsøke eventuelle problemer du måtte ha.

  Alt i alt er dette en solid skriver som er verdt prisen. Kjøp Tycoon på Kywoos offisielle nettsted, Amazon eller AliExpress.

  Pris: Fra $450,93

  *Spesiell takk til FormerLurker for hjelp med å vurdere Kywoos Tycoon 3D-skriver.