Andersson: Fantastiskt och viktigt att gå i Pride

0
127

Under lördagseftermiddagen hölls den 4,5 kilometer långa Prideparaden i Stockholm. Bland de cirka 50 000 personer som väntades delta fanns flera partiledare. Statsminister Magdalena Andersson (S) har gått i paraden sedan 1990-talet. – Det känns fantastiskt och väldigt viktigt när vi vet att det finns mörka krafter i världen och i Sverige som vill slå tillbaka mot alla de framsteg vi har gjort för att folk ska få leva sina egna liv, älska vem de vill och vara dem de är, säger hon till Expressen. Samtliga riksdagspartier, förutom Sverigedemokraterna, representerades i tåget. Kristdemokraternas Ebba Busch säger att den viktigaste politiska frågan i år är kampen för allas psykiska hälsa i hela landet. – Då måste man lägga ner de 21 regionerna och få en nationell styrning utav vården, annars kommer alla transpersoner alltid komma i kläm, de som söker hjälp för att bli gravida kommer hamna i kläm.