Home Svenska TVSN Prasad är nu Haryanas huvudsekreterare, Anurag Rastogi finanssekreterare

TVSN Prasad är nu Haryanas huvudsekreterare, Anurag Rastogi finanssekreterare

0

En IAS-officer från 1990, Anurag Rastogi, kommer att bli den nya statssekreterarens nya finanssekreterare. Han kommer även fortsättningsvis att ta hand om punktskatte- och skatteavdelningen. (fil)

En 1988 års IAS-officer TVSN Prasad har utsetts till Haryanas nya ytterligare chefssekreterare (hem).

En IAS-officer från 1990, Anurag Rastogi, kommer att bli statens nya finanssekreterare i rang som extra chefssekreterare. Han kommer även fortsättningsvis att ta hand om punktskatte- och skatteavdelningen. En annan 1990-batch IAS-officer Ankur Gupta kommer att ta hand om PW (B&R), arkitektur och civila luftfartsavdelningar. Arun Kumar Gupta, huvudsekreterare, Haryanas avdelning för lokala lokala organ, kommer också att ta hand om viktiga avdelningar som staden & landsplanering och stadsfastigheter.

Uppdragen är en del av en order om överföring/utstationering av 18 IAS-tjänstemän som utfärdades på onsdagen. Tidigare hade Haryana-regeringen sökt en tvåårig förlängning av tre seniora IAS-officerare – Rajeev Arora, Devender Singh och PK Das. Men när regeringen inte fick något svar från Center förrän den 31 juli, gick Rajeev Arora och Devender Singh i pension efter att ha uppnått pension. Samtidigt som två andra IAS-tjänstemän – RS Verma och Amarjeet Mann – också gick i pension samma dag, är PK Das planerad att gå i pension den 31 augusti.

Med pensioneringen av fyra IAS-officerare på en dag behövde ombildningen av byråkratin genomföras. Rajeev Arora tog hand om viktiga portföljer som hem och hälsa. Nu kommer TVSN Prasad att ta hand om hem, fängelser, brottsutredningar och förvaltning av rättsväsendet och samarbetsavdelningar.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium< /figure>J&K ser ett fall i militanta attacker, men en förändring i rekryteringsstrategi …Premium

Mansukh Mandaviya på Express Adda: Ingen fattig människa borde dö i det här landet…

Premium

UPSC Key-4 augusti 2022: Varför bör du läsa “Revdi Culture” eller “Indian D…

Premium

Återkallande av faktura för personuppgiftsskydd: Vem drar nytta av förseningen? Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | > Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu /i>