Home Norsk Taiwan forvrider jetfly mens 22 kinesiske jagerfly krysser Taiwanstredets medianlinje

Taiwan forvrider jetfly mens 22 kinesiske jagerfly krysser Taiwanstredets medianlinje

0

En mann ser på en CCTV-nyhetssending, som viser et jagerfly under felles militæroperasjoner nær Taiwan av Chinese Peoples Liberation Armys (PLA) Eastern Theatre Command, på et kjøpesenter i Beijing, Kina, 3. august 2022. (Reuters)

Taiwan forvrengte jetfly på onsdag for å advare bort 27 kinesiske fly i luftforsvarssonen, sa øyas forsvarsdepartement, og la til at 22 av dem krysset medianlinjen som skiller den selvstyrte øya fra Kina midt i økende spenning.

Kina demonstrerte sin forargelse over det høyeste besøket i USA på øya på 25 år av presidenten for det amerikanske representantenes hus, Nancy Pelosi, med et utbrudd av militærøvelser rundt Taiwan, tilkalte den amerikanske ambassadøren i Beijing og stanset flere landbruksimporter fra øya.< /p> Les også |Nancy Pelosi i Taiwan, Live Updates

I den siste økningen i spenningen over det følsomme Taiwanstredet sa Taiwan at de sendte ut fly og utplasserte missilsystemer for å “overvåke” de kinesiske aktivitetene inn i sin luftvernsidentifikasjonssone, eller ADIZ.

Taiwan, som Kina hevder som sitt eget territorium, har de siste årene klaget over gjentatte oppdrag fra det kinesiske luftvåpenet nær den demokratisk styrte øya, ofte i den sørvestlige delen av ADIZ.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

J&K ser fall i militante angrep, men skifte i rekrutteringsstrategi …

Premium

Mansukh Mandaviya på Express Adda: Ingen stakkar bør dø i dette coun…

Premium

UPSC-nøkkel-4. august 2022: Hvorfor du bør lese “Revdi Culture” eller “Indian D…

Premium

Tilbaketrekking av beskyttelse av personopplysninger Bill: Hvem drar nytte av forsinkelsen? Abonner nå for å få 66 % RABATT

Det siste kinesiske oppdraget inkluderte 16 kinesiske Su-30 jagerfly og 11 andre jetfly, sa Taiwans forsvarsdepartement.

Forklart |Indias One-China-standpunkt og forholdet til Taiwan

En kilde kjent med Taiwan&#8217 ;s sikkerhetsplanlegging fortalte Reuters at de 22 jetflyene som krysset medianlinjen ikke fløy for langt inn i den uoffisielle bufferen fra kinesisk side. Ingen av sidenes fly krysser normalt medianlinjen.

Tidligere onsdag sa Taiwan at noen av Kinas planlagte militærøvelser denne uken skulle finne sted innenfor Taiwans 12 nautiske mil sjø- og luftterritorium, et enestående grep en høytstående forsvarstjenestemann beskrevet som “tilsvarende en sjø- og luftblokade av Taiwan”.

Kina har økt militært og politisk press for å prøve og tvinge øya til å akseptere kinesisk styre. Taiwan avviser Kinas krav på øya og lover å forsvare seg selv.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke tilbyr deg mer til mindre Kjøp nå