Rajya Sabha vedtok antidopingloven

0
56

Idretts- og ungdomsminister Anurag Thakur taler i Rajya Sabha under den pågående monsunsesjonen i parlamentet, i New Delhi, 3. august 2022. (SANSAD TV/PTI)

PARLAMENTET Onsdag vedtok et lovforslag som søker å skape et lovbestemt rammeverk for National Anti-Doping Agency (NADA) og National Dope testing laboratorium.

Etter en detaljert diskusjon vedtok Rajya Sabha onsdag enstemmig National Anti-Doping Agency (NADA). dopingregning. Lovverket ble godkjent forrige uke i Lok Sabha.

Sports- og ungdomsminister Anurag Thakur sa at loven vil regulere antidopingaktiviteter i idretten, og understreker spesifikt at den vil “oppnå bygge institusjonelle evner innen antidoping og muliggjøre vertskap for store sportsbegivenheter”.

“(Det vil aktivere)… beskytte rettighetene til alle idrettsutøvere, sikre tidsbestemt rettferdighet til idrettsutøvere, styrke samarbeidet mellom byråer for å bekjempe doping i idrett, forsterke Indias forpliktelse til internasjonal forpliktelse for ren idrett, uavhengig mekanisme for antidopingavgjørelse,” Thakur sa.

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

UPSC Key-5. august 2022: Hvorfor bør du lese “Familiedomstoler” eller ” Medisinsk …

Premium

‘Vi blir kulturelt, teknologisk drevet mot angst-i…

Premium

J&K ser fall i militante angrep , men skifte i rekrutteringsstrategi …

Premium

Mansukh Mandaviya på Express Adda: Ingen fattig person bør dø i dette landet.. .Abonner nå for å få 66 % RABATT

Han sa at loven vil føre til etablering av flere laboratorier for dopingtesting. Dette vil bidra til å skape jobbmuligheter, både direkte og indirekte, og skape muligheter for akademisk forskning, vitenskap og produksjon knyttet til antidoping, sa ministeren.

Under debatten uttrykte det nominerte medlemmet og legendariske idrettsutøveren P T Usha, som holdt sin jomfrutale, sin bekymring over dopingrelaterte aktiviteter som ble rapportert på grasrotnivå.

“Vi har ennå ikke åpnet øynene for misbruk av doping i landet vårt, som tidligere bare var begrenset til de nasjonale seniornivåene, men det har nå nådd junior-, høyskole- og skolenivå, noe som er en alvorlig bekymring som må løses. Når talentfulle idrettsindivider misbruker prestasjonsfremmende medisiner, ofrer de ikke bare karrieren og livet for kortsiktige fordeler, men de ødelegger også talentene til kommende idrettsindivider som jobber veldig hardt for å forbedre prestasjonsnivåene sine, sa Usha.

Hun sa at den nye loven til en viss grad kan kontrollere dopingvirksomheten. Imidlertid må mer “effektive tiltak” iverksettes for å dempe denne praksisen, sa hun.

«For å kontrollere denne alarmerende situasjonen, med den spesielle interessen til vår sportsminister, vedtok Lok Sabha antidopingloven forrige uke. Selv om dette fenomenet til en viss grad kan kontrolleres gjennom lovgivning, er fortsatt mer effektive tiltak avgjørende og må tas,” sa Usha.

“Vi bør skape bevissthet om misbruk av prestasjonsfremmende stoffer i idrett blant idrettsutøvere, trenere og foreldre, og det bør ikke være noen forsinkelser i å iverksette rettidige tiltak og passende forbud mot de som tester positivt for doping,” sa hun.

Hun understreket også at aktivitetene til National Anti -Dopingbyrået «bør fremskyndes og bør gis frihet til å operere uten andre hindringer».

«Det nasjonale antidopingbyrået og det nasjonale dopingtestlaboratoriet i New Delhi bør få de nødvendige økonomiske midler frihet og alle konkurranser må bringes under NADAs våkent øye. Ikke bare for konkurransen, men også under forberedelsestiden, bør de testes,” sa Usha.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke tilbyr deg mer til mindre Kjøp nå