Rahul ser på, sparrer ledere fra Karnataka-kongressen som møter opp til bursdagsfest og synger en fengende melodi: Alt er bra

0
70

Kongressleder Rahul Gandhi sammen med KPCC-president D. K. Shivakumar og tidligere leder for Karnataka CM og Congress Legislature Party (CLP) Siddaramaiah, under sistnevntes 75-årsfeiring, i Davangere, Karnataka, onsdag 3. august. , 2022. (PTI)

I et viktig øyeblikk for kongressen og dens anstrengelser for å komme til makten igjen i Karnataka, stilte to seniorledere av partiet – tidligere sjefsminister Siddaramaiah og statspartipresident DK Shivakumar – opp en fremvisning av bonhomie i nærvær av kongressens visepresident Rahul Gandhi. Anledningen var 75-årsfeiringen av Siddaramaiah i Davangere på onsdag.

Mens Rahul så på, klemte de to kongresslederne – som anses å være i kappløpet om CM-posten dersom kongressen skulle vinne meningsmålingene i 2023 – hverandre og avviste snakk om forskjeller mellom dem. Maktstriden i partiet forventes å være en avgjørende faktor for kongressens utsikter i valgene til forsamlingen.

Taler på Siddaramaiahs bursdagsmøte i Davangere i sentrale Karnataka som ble avsluttet fem lakh mennesker til stede, sa Rahul, “Jeg er veldig glad for å se Siddaramaiahji og DK Shivakumar klemme hverandre. Etter at han ble partipresident, har Shivakumar jobbet hardt for å bygge organisasjonen.”

“Kongressen har forent seg for å beseire BJP og RSS. De tar rikdom fra folket og gir den til noen få velstående mennesker. Vi gir nasjonens rikdom til folket,” sa han.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

UPSC Key-4. august 2022: Hvorfor bør du les «Revdi Culture» eller «Indian D…

Premium

Synkende Bollywood, oppblåste stjerneavgifter

Premium

Hvordan en kjendis-sjefs fryktregel bidro til å ødelegge hot startup Zilingo

Premium

Taiwan og Ukraina: Hvordan to kriser, 5000 miles fra hverandre, er knyttet sammen Abonner Nå for å få 66 % RABATT

Under Rahul’s besøk til Karnataka i april, hadde han bedt om enhet blant ledere og arbeidere etter rapporter om alvorlige forskjeller mellom partisjef Shivakumar og opposisjonsleder Siddaramaiah.

< p>Forholdet mellom de to sparringslederne hadde blitt verre etter kunngjøringen av Siddaramaiahs bursdag som ble feiret på en storslått måte av støttespillerne hans. Shivakumar hadde uttalt at partiet ikke tror på å tilbe enkeltpersoner, men endret standpunkt etter at sentrale ledere som Rahul og generalsekretær KC Venugopal støttet Siddaramaiahs bursdagsfeiring.

Shivakumar sa til arrangementet på onsdag at Siddaramaiah ikke bare var en leder for de tilbakestående klassene, men en leder for alle lokalsamfunn. «Jeg ønsker ham styrke til å tjene staten i mange år til. I 2013, da Kongresspartiet kom til makten, utnevnte Sonia Gandhi og Rahul Gandhi Siddaramaiah til sjefsminister. Han avla ed på dagen til Basava Jayanthi. Filosofien til Basavanna er filosofien til Kongresspartiet,” sa Shivakumar.

Les også |Siddaramaiah-bursdagsfesten bringer CM-race, Shivakumar-rivalisering tilbake i søkelyset

Statskongresssjefen hevdet også at han ble rørt da ideen om å feire Siddaramaiahs fødselsdag ble foreslått. «Siddaramaiah og jeg, og lederne til stede her kan ikke bringe kongressen til makten på egen hånd. Vi trenger støtte fra hele folket for å fjerne denne korrupte (BJP) regjeringen og installere en kongressregjering,” sa han.

Da det var hans tur til å snakke, spolerte Siddaramaiah rapporter om forskjeller mellom ham og Shivakumar. “I lang tid har opposisjonen og media sagt at Siddaramaiah og DK Shivakumar er motstandere av hverandre. Dette er falsk informasjon. Vi er sammen. Det er ingen forskjeller,” Siddaramaiah hevdet mens han takket Rahul og Sonia Gandhi for deres støtte.

Nesten fem lakh mennesker rapporteres å ha deltatt på bursdagsfeiringen i Davangere.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Et 3 km langt tøybanner med fotografier av Siddaramaiah, et musikkalbum med sanger i lovprisningen og et måltid for fem lakh-supportere var blant høydepunktene under feiringen. .

Feiringen, satt sammen av tilhengere av det tidligere CM, var ment å vise den folkelige støtten Siddaramaiah nøt, samt signalisere at han nyter betydelig økonomisk innflytelse mens partiet forbereder seg til statsmålingene i 2023

p>

Mens den støttet bursdagsfeiringen, prøvde kongressledelsen også å bagatellisere fokuset på arrangementet med Rahul og Venugopal som besøkte en Lingayat-mutt i regionen.

I en reaksjon på bursdagsfeiringen, sa Chief Minister og BJP-leder Basavaraj Bommai sa: “Vi har ingenting å bekymre oss for Siddarama Utsava. Vi er tilhengere av Gud Siddarama (en Lingayat-helgen).”

 

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå