Maharashtra FYJC första meritlista ute: Cut-offs faller över strömmar

0
53

Undersökningen för att anställa 545 underinspektörer från polisen hölls den 3 oktober 2021 och cirka 54 041 studenter dök upp för det. (Arkiv/Representation)

Den första meritlistan för antagning till First Year Junior College (FYJC) tillkännagavs på onsdagen. Populära högskolor i Mumbai har sett en nedgång i cut-off i den första meritlistan jämfört med förra året. Men universitetsmyndigheterna sa att detta var väntat eftersom förra årets klass X-resultat var uppblåst, eftersom inget styrelseprov hölls.

På stadens mest populära St Xavier's College har den första meritlistan för strömmen av konst sjunkit från 95,2 procent förra året till 94,2 procent i år. Vid Jai Hind College sjönk den första meritlistan för konst marginellt från 91,6 procent förra året till 90,2 procent i år. Dr Ashok Wadia, rektor för Jai Hind College, accepterade att det finns en nedgång i gränsen för den första meritlistan för FYJC, och sa: “Även om det finns en nedgång är den marginell. Att jämföra det med förra året kanske inte är rätt eftersom klass X-resultat då var utan prov, på grund av pandemin.”

På HR College, ett av de bästa valen för handelsstudenter, är gränsen för första meritlistan har sjunkit från 93,4 procent till 93 procent. På samma sätt, vid R A Podar College, ett annat populärt val för handel, är den första meritlistan 92,4 procent, vilket var 92,8 procent förra året.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

UPSC Key-5 augusti 2022: Varför du bör läsa “Family Courts” eller “Medical …

Premium

Förklarat: Vad är Taiwan' 8217;s ‘porcupine strategi’ för att pro…

Premium

‘Vi drivs kulturellt, tekniskt mot ångest-in…

Premium

J&K ser nedgång i militanta attacker, men ändrad rekryteringsstrategi … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu