Erdogan på besök hos Putin – lovar utökat samarbete

0
69

På fredagen är Turkiets president Erdogan på besök hos sin ryske motsvarighet Putin i ryska Sotji. Enligt den ryske biträdande premiärministern Aleksandr Novak är presidenterna överens om att stärka samarbetet inom transport, jordbruk och byggindustri, rapporterar den statliga ryska nyhetsbyrån Tass enligt Reuters. De kom också överens om att Turkiet delvis ska betala för rysk gas i rubel. Turkietkännaren Paul T Levin säger i SVT:s Morgonstudion att spannmålsavtalet förmodligen är ett av de ämnen som kommer avhandlas. – Sedan finns det ett wild card och det är att Ryssland enligt uppgift ska vilja ha turkiska drönare. Mötet är det andra mellan Erdogan och Putin sedan Ryssland invaderade Ukraina, och det första i något av deras hemländer. Förra månaden möttes de i Teheran för att tillsammans med Iran diskutera situationen i Syrien.