Home Svenska Efter helikopterkraschen i Pathankot vill pilotens familj ha ordentlig utbildning och utrustning i Army Aviation Corps

Efter helikopterkraschen i Pathankot vill pilotens familj ha ordentlig utbildning och utrustning i Army Aviation Corps

0

Kapten Jayant Joshi dog i en arméhelikopterkrasch i Ranjit Sagar Dam nära Pathankot förra året.

Ett år efter att de förlorade sin son i en arméhelikopterkrasch i Ranjit Sagar Dam nära Pathankot, vill familjen till den unge piloten att Army Aviation Corps ska implementera träningsmetoder för att flyga utflykter över vattendrag och ge grundläggande vattenöverlevnadsträning och utrustning till dess piloter.

New Delhi-baserade Harish Joshi sa att den bästa hyllningen till sin son, kapten Jayant Joshi, skulle vara att korrigerande åtgärder vidtas så att ingen annan familj går igenom den smärta som de gick igenom.< /p>

En Army Aviation Rudra Advanced Light Helikopter hade kraschat i dammreservoaren den 3 augusti 2021. Kroppen av en av piloterna, överstelöjtnant AS Batth hittades flera dagar senare den 15 augusti medan kapten Jayants kropp hittades efter 75 dagar i oktober 17. Harish Joshi, som pratade med The Indian Express via telefon, sa att familjen är smärtsam över att de, trots att de har skrivit till presidenten och försvarsministern, inte har fått något tillfredsställande svar från regeringen. “Jag skrev till presidenten och bad om åtgärder i frågan. Mitt brev skickades vidare till sekreteraren, försvarsdepartementet, med instruktioner om att jag skulle få veta vad som har hänt. Jag har inte fått något svar från försvarsministern”, sa Joshi.

Joshi sa att han också skrev till den dåvarande chefen för sjöstab, amiral Karamvir Singh, och tackade marinen, särskilt återhämtningsteamet, som hittade Jayants kropp. “Varje medlem av marinens team var fast beslutna att hitta kroppen. Medan jag ibland stötte på apati från lokala armémyndigheter i Pathankot, var marinteamen självsäkra och brukade säga till mig, 'lita på oss. Vi tar ut honom. Det kan ta lite tid”, sa Joshi och tillade att det var på grund av Naval-teamets ansträngningar som familjen kunde ge en utskick som anstår en soldat till sin son.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-5 augusti 2022: Varför du bör läsa “Family Courts” eller “Medical …

Premium

Förklarat: Vad är Taiwans ‘porcupine strategi’ för att pro…

Premium

‘Vi drivs kulturellt, tekniskt mot ångest-i…Premium

J&K ser nedgång i militanta attacker, men förändrad rekryteringsstrategi … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Joshi sa att arméns flygpiloter måste ges den speciella utbildning som krävs för att flyga över vatten. “Att flyga över vatten är ett mycket svårt spel än att flyga över land eftersom det finns reflektion från vatten som orsakar fel i bedömningen av höjden. Dessa piloter hade inte den utbildningen. De hade ingen överlevnadsträning under vattnet eller ens en flytväst. Marinen ger sådan utbildning och utrustning till sina helikopterpiloter och det finns ingen anledning till varför Army Aviation inte skulle ge denna utbildning till sina piloter”, sa han.

Fadern till kapten Jayant tillade att obduktionsrapporten av hans sonens kropp bekräftade hans tvivel om att hans son levde i vatten efter kraschen, men han drunknade eftersom han inte hade en flytväst. “Obduktionsrapporten säger att han dog genom att drunkna. Han var en duktig simmare och han kunde ha rymt om han hade en flytväst eftersom det skulle ha hållit honom flytande. Inom ett halvår hade våra räddningsbåtar och helikopter nått platsen. Han hade drabbats av en lårbensfraktur och en nyckelbensfraktur i kraschen. Dessa skador kunde överlevas eftersom han hade säkerhetsutrustning”, sa han.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu