Delhi Konfidentiellt: I Rajya Sabhas jungfrutal nämner PT Usha två PM – Indira Gandhi och Narendra Modi

0
83

P T Usha

Förflutna & närvarande: I sitt jungfrutal i Rajya Sabha nämnde den nominerade medlemmen P T Usha, samtidigt som hon berättade om sin dröm att satsa på friidrott, två premiärministrar – Indira Gandhi och Narendra Modi.

“Själv som en flicka från avlägsna Payyoli i Kerala, en by utan några faciliteter för att fullfölja mina idrottsdrömmar, träffade jag och pratade för första gången med den dåvarande premiärministern avlidne Indira Priyadarshiniji, vilket var ett av de mest värdefulla ögonblicken av mitt liv”, sa Usha. “…Under år 2000 och tränade min yngre generation fram till igår, har denna hängivna [med hänvisning till sig själv] ägnat sig åt att förbättra indiska sporter och återigen haft det sällsynta privilegiet att träffa Hon'ble Shri Narendra Modiji, den mest beundrade premiärministern…,” sa Usha.

Poetens popularitet:Efter en tröttsam dag i kammaren fick några av oppositionens parlamentsledamöter en chans att tillbringa kvällen i en uppfriskande atmosfär. Tillfället var en diskussion om den engelska översättningen av DMK MP T Sumathy Thamizhachi Thangapandians tamilska noveller på Constitution Club. Som en ledande tamilsk poet har Sumathy förvisso horder av fans i sin hemstat, men publiken på platsen var ett tydligt bevis på hennes popularitet i parlamentet också.

Mer än ett dussin parlamentsledamöter från olika partier deltog i evenemanget. M Kanimozhi (DMK), Supriya Sule (NCP), Shashi Tharoor (kongressen) och Sougata Ray (TMC) talade om hur Sumathy's är en trevlig närvaro under de “tråkiga” sessionerna i parlamentet. Ray fortsatte med att säga att även om Lok Sabhas talman Om Birla kallar till ett möte, så skulle så många parlamentsledamöter inte vara närvarande.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-5 augusti 2022: Varför bör du läsa “Family Courts” eller “Medical …

Premium

Förklarat: Vad är Taiwans ‘porcupine strategi’ för att pro…

Premium

‘Vi drivs kulturellt, tekniskt mot ångest-in…

Premium

J&K ser falla i militanta attacker, men förändras i rekryteringsstrategi … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT Även i Delhi Konfidentiellt |Ett unikt problem i domstolen i CJI N V Ramana

Protestsång: Med Lok Sabha-talaren Om Birla som ger en sträng varning att ingen parlamentsledamot skulle ställa ut plakat inne i kammaren, oppositionen var tvungen att förnya sig för att protestera i kammaren. På onsdagen, när kammaren träffades under andra halvan, stormade kongressens parlamentsledamöter kammarens brunn och började sjunga Raghupati Raghav Raja Ram och Saare Jahan Se Achha för att registrera sin protest. Kongressparlamentsledamot från Kerala Ramya Haridas ledde bandet och andra upprepade de rader hon reciterade. Många BJP-medlemmar var roade av att se att parlamentsledamöterna sjöng båda låtarna nästan till sista raden.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket erbjuder dig mer till mindre Köp nu< i class="ie-arrow-right">