De 7 beste brainstorm-apps voor mobiel, pc en Mac

0
96

Brainstormen is essentieel om creatieve oplossingen voor problemen te ontwikkelen. Terwijl je analytische geest in een logisch patroon werkt, heeft de creatieve geest ruimte nodig om rond te dwalen en zonder beperking te creëren. Brainstormen geeft het deze vrijheid. Terwijl veel mensen traditioneel met pen en papier brainstormen, vereist realtime samenwerking soms de mogelijkheid om het op afstand te doen.

Het goede nieuws is dat er tientallen mobiele apps en ideeënsoftware-opties zijn om al je brainstormsessies van brandstof te voorzien. We hebben de beste mindmapping-software uitgekozen om u te helpen er een te vinden die voor u werkt, of u nu een pc, Mac of Android of iOS gebruikt.

Inhoudsopgave

  1. Scapple

  Scapple is een brainstormtool die is ontworpen met schrijvers in gedachten. Gemaakt door Literature en Latte (dezelfde geesten achter Scrivener), het is een gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel tegen lage kosten. Het werkt op zowel Windows als Mac en kost slechts $ 18 voor een volledige licentie. Er is ook een gratis proefperiode van 30 dagen die u kunt gebruiken om het programma zelf uit te proberen.

  Het nadeel is dat het niet de meest robuuste functieset heeft, maar het is perfect voor de vroege planningsfasen van elk project, wanneer je alleen maar je gedachten hoeft te laten afdwalen totdat je je op de projectdoelen richt.

  2. Coggle

  Coggle is voor samenwerking. Het begint met een centraal idee, van waaruit je een bijna oneindig aantal ideeën en gedachten kunt vertakken. Coggle is ontworpen met heldere kleuren en vloeiende grafieken die uw ideeën georganiseerd houden en tegelijkertijd visueel aantrekkelijk blijven, waardoor ze gemakkelijk te lezen en te volgen zijn.

  Coggle heeft drie niveaus: een gratis abonnement dat je drie privédiagrammen en een oneindig aantal openbare diagrammen geeft, meer dan 1600 pictogrammen en nog veel meer. Het Awesome-abonnement kost $ 5 per maand en biedt meer privacyfuncties, terwijl het Organization-abonnement $ 8 per lid per maand kost en gericht is op teams.

  3. Lucidchart

  Lucidchart is een andere tool die is gebouwd met teams in gedachten. Hoewel het niet dezelfde visuele aantrekkingskracht heeft als sommige opties, is het geplaatst tegen een soort prikbord waar gebruikers verschillende vormen kunnen slepen en neerzetten om diagrammen, tijdlijnen en nog veel meer te maken. Eenmaal op het bord kunnen andere leden van het team opmerkingen achterlaten en op ideeën stemmen.

  Lucidchart biedt vier niveaus: gratis, individueel, team en onderneming. Het gratis abonnement is voldoende voor de meeste particuliere gebruikers, terwijl het individuele abonnement beter geschikt is voor creatieve professionals voor $ 7,95 per maand. Het teamplan is $ 9 per gebruiker per maand, terwijl het ondernemingsplan is geprijsd op basis van het totale aantal gebruikers en het bedrijf.

  4. MindMeister

  Mindmapping-tools werken het beste als ze intuïtief zijn, en dat is een gebied waar MindMeister uitblinkt. U kunt de applicatie voor alles gebruiken, van mindmapping tot projectplanning, waarbij u zowel kaarten als lijsten in dezelfde lay-out maakt. Net als vele andere is het ook gebouwd om teamwerk aan te moedigen met samenwerkingsfuncties waarmee een onbeperkt aantal mensen tegelijkertijd aan één mindmap of stroomdiagram kan werken.

  Creatieve tools binnen MindMeister helpen je bij het maken van unieke mindmaps, terwijl commentaarfuncties anderen in staat stellen om notities op elk knooppunt achter te laten. Er zijn vier prijsniveaus: gratis, persoonlijk, professioneel en zakelijk. Het basisplan is $ 4,99 per maand, het pro-plan is $ 8,25 per maand en het bedrijfsplan is $ 12,49 per maand.

  5. XMind

  XMind is om één reden een fantastische brainstorm-app: het werkt op alle platforms en is compatibel met Windows, macOS, Linux, iOS, Android en zelfs op internet. De betaalde abonnementen zijn ofwel elke zes maanden of jaarlijks, en de prijs ontgrendelt elke functie. XMind kost $ 39,99 voor zes maanden, of $ 59,99 per jaar.

  Functies zoals de Pitch-modus maken het gemakkelijk om uw ideeën aan anderen te presenteren in een Powerpoint-indeling, maar verder werkt het zoals u zou verwachten. Dit is een van de beste brainstorm-apps voor mensen die onderweg zijn, vooral omdat je je mindmap op een mobiel apparaat kunt ophalen en eraan kunt blijven werken wanneer je terugkeert naar je computer.

  6. Miro

  Miro is een van die mindmap-apps die het beste werkt voor teams, niet voor individuele gebruikers. Het beschikt over een oneindig canvas, zodat uw ideeën zich naar behoefte kunnen verspreiden. Het werkt veel als een whiteboard en uw teamleden kunnen tegelijkertijd op verschillende gebieden werken. Het is geweldig voor projectbeheer, vooral wanneer er meerdere gebieden zijn waarop u zich tegelijk kunt concentreren.

  Net als bij andere platforms zijn er meerdere niveaus. Met de gratis versie kun je met drie borden werken, terwijl de optie Team (voor $ 8 per maand) een onbeperkt aantal borden en bezoekers geeft. Het Business Plan is $ 16 per maand per lid en is gericht op geavanceerde samenwerking.

  7. WiseMapping

  WiseMapping is een volledig gratis, open-source mindmapping-programma. Het gebrek aan kosten maakt het ideaal voor docenten, terwijl de samenwerkingstools het mogelijk maken om met iedereen samen te werken. U kunt uw mindmaps zelfs insluiten in webpagina's en blogposts, of ze exporteren naar verschillende bestandstypen.

  Vanwege het open-source karakter heeft WiseMapping veel gebruikersgerichte functionaliteit en blijft groeien op basis van de behoeften van zijn gebruikers. Als je een optie nodig hebt die je geen cent kost, probeer het dan eens.

  Mind mapping is het onderzoeken waard, zelfs als je denkt dat het niet voor jou zal werken. Of je nu zonder beperkingen moet werken of liever een sjabloon gebruikt om je gedachten te leiden, er zijn tal van gratis mindmap-tools beschikbaar om je te helpen.