CAT 2022 Registreringsprosessen begynner; sjekk kvalifikasjonskriterier, eksamensplan

0
133

CAT 2022: IIM Bangalore vil gjennomføre opptaksprøven i november. Fil.

CAT 2022-registrering starter i dag, 3. august 2022: Indian Institutes of Management (IIM)-Bangalore vil gjennomføre Common Admission Test 2022 (CAT 2022) i år. Opptaksprøven for opptak til de prestisjefylte høyskoler som IIM, vil bli avholdt 27. november 2022. Interesserte kandidater kan søke om eksamen på det offisielle CAT 2022-nettstedet — iimcat.ac.in.

Les |6 IIMs i topp 10 lederhøgskoler, IIM-Ahmedabad beholder topplasseringen: NIRF Rankings 2022

I fjor ble CAT utført av IIM Ahmedabad 28. november. Registreringsavgiften ble økt; den generelle kategorien måtte betale 2200 Rs, mens gebyret for den reserverte kategorien var 1100 Rs. Noen endringer i kvalifikasjonskriteriene ble også innført. Kandidater med «opprykk/bestått» i stedet for «karakterutdeling» i et hvilket som helst av de to siste årene av bachelorstudiet kan angi «opprykk eller bestått»-alternativet i søknadsskjemaet. Dette trinnet ble tatt på grunn av Covid-19-situasjonen som forsinket eksamen/resultatprosessen.

Den grunnleggende kvalifikasjonen er imidlertid at kandidatene skal ha en bachelorgrad fra et anerkjent institutt.

CAT 2022: Viktige datoer

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

J&K ser fall i militante angrep, men skifte i rekrutteringsstrategi …

Premium

Mansukh Mandaviya på Express Adda: Ingen fattig person bør dø i dette landet…

Premium

UPSC-nøkkel-4. august , 2022: Derfor bør du lese «Revdi Culture» eller «Indian D…

Premium

Tilbaketrekking av lov om personvern: Hvem drar nytte av forsinkelsen? Abonner Nå for å få 66 % rabatt

Registreringsprosess: 3. august kl. 10 og utover

Siste dato: 14. september

Frigivelse av adgangskort: 27. oktober

Dato for CAT-eksamen: 27. november.

I år vil CAT bli gjennomført i sentre spredt over rundt 150 testbyer.

CAT 2022: Eksamensmønster

CAT 2022 vil bli utført i datamaskinbasert modus med både MCQer og ikke-MCQer. Tidsvarigheten er 120 minutter. CAT 2022 vil bestå av 66 spørsmål delt inn i tre seksjoner: Verbal evne & Leseforståelse, datatolkning & Logisk resonnement og kvantitativ evne. Tre karakterer gis for hvert riktig svar, mens hvert feil forsøk vil føre til et trekk med ett poeng.

CAT 2021-resultatet ble publisert i januar og av de 47 kandidatene som skåret mellom 100 persentil og 99,98 persentil karakterer, 38 er kvalifiserte ingeniører. Dessuten, av de 47 topperne, er bare én en kvinnelig kandidat, som scoret 99,98 persentil.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke tilbyr deg mer til mindre Kjøp nå