CAT 2022 Registreringsprocessen börjar; kontrollera behörighetskriterier, provschema

0
53

CAT 2022: IIM Bangalore kommer att genomföra inträdesprovet i november. Fil.

Registrering för CAT 2022 börjar idag, 3 augusti 2022: Indian Institutes of Management (IIM)-Bangalore kommer att genomföra Common Admission Test 2022 (CAT 2022) i år. Inträdesprovet för tillträde till de prestigefyllda högskolorna för förvaltning som IIM kommer att hållas den 27 november 2022. Intresserade kandidater kan ansöka om provet på den officiella CAT 2022-webbplatsen — iimcat.ac.in.

Läs |6 IIMs i topp 10 management colleges, IIM-Ahmedabad behåller topposition: NIRF Rankings 2022

Förra året genomfördes CAT av IIM Ahmedabad den 28 november. Registreringsavgiften höjdes; den allmänna kategorin fick betala 2 200 Rs medan avgiften för den reserverade kategorin var 1 100 Rs. Vissa ändringar av behörighetskriterierna infördes också. Kandidater med “befordran/godkänd” istället för “tilldelning av betyg”-certifikat under något av de två sista åren av kandidatprogrammet kan ange alternativet “befordran eller godkänt” i ansökningsformuläret. Detta steg togs på grund av Covid-19-situationen som försenade tentamens-/resultatprocessen.

Den grundläggande behörigheten är dock att kandidaterna ska ha en kandidatexamen från ett erkänt institut.

CAT 2022: Viktiga datum

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

J&K ser ett fall i militanta attacker, men en förändring i rekryteringsstrategi …

Premium

Mansukh Mandaviya på Express Adda: Ingen fattig person borde dö i det här landet…

Premium

UPSC-nyckel-4 augusti , 2022: Varför du bör läsa “Revdi Culture” eller “Indian D…

Premium

Återkallande av lagförslag för personuppgiftsskydd: Vem drar nytta av förseningen? Prenumerera Nu för att få 66 % RABATT

Registreringsprocessen: 3 augusti kl. 10 och framåt

Sista datum: 14 september

Frisläppande av inträdeskort: 27 oktober

CAT-examensdatum: 27 november.

I år kommer CAT att genomföras i centra spridda över cirka 150 teststäder.

CAT 2022: Exam pattern

CAT 2022 kommer att genomföras i datorbaserat läge med både MCQ och icke-MCQ. Tidslängden är 120 minuter. CAT 2022 kommer att bestå av 66 frågor uppdelade i tre avsnitt: Verbal förmåga & Läsförståelse, datatolkning & Logiskt resonemang och kvantitativ förmåga. Tre poäng ges för varje rätt svar, medan varje felaktigt försök leder till ett poängavdrag.

CAT 2021-resultatet publicerades i januari och av de 47 kandidaterna som fick mellan 100 percentilen och 99,98 percentilen poäng, 38 är kvalificerade ingenjörer. Dessutom är endast en av de 47 topparna en kvinnlig kandidat, som fick 99,98 percentilen.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket erbjuder dig mer till mindre Köp nu