“BJP-regeringen agerar med belägringsmentalitet”: Kongressen om polisuppbyggnad utanför partikontoret | Topp citat

0
32

Senior kongressledarna Jairam Ramesh, Abhishek Manu Singhvi och Ajay Maken under en presskonferens i New Delhi den 3 augusti 2022. (PTI)

Kongressen på onsdagen lanserade en blåsväder attack mot centret på grund av ökad polisaktivitet utanför AICC:s högkvarter och partichefen Sonia Gandhi‘s bostad, efter att enforcement Directorate förseglade Young Indians (YI) lokaler på det kongressägda National Herald-kontoret i New Delhi.

Kongressledarna Jairam Ramesh, Ajay Maken och Abhishek Singhvi talade till en hastigt sammankallad presskonferens på partikontoret på kvällen att partiet var “under belägring” av regeringen som, sa den, omgav Sonia Gandhis och Rahul Gandhis bostäder som om de vore “terrorister”. Ledarna sa att partiet inte kommer att skrämmas av den här typen av “billig och småpolitik” och kommer att fortsätta att ta upp människors problem.

Den senaste händelseutvecklingen kom en dag efter att ED genomförde sökinsatser på Herald Housei samband med sin penningtvättsutredning i National Herald-fallet. Herald House är den registrerade adressen till Associate Journals Limited (AJL), tidningen National Heralds utgivare, som är under utredning angående förvärvet av Young Indian, ett företag kopplat till Gandhi-familjen.

Här är de bästa citaten av kongressledarna

◾ Ajay Maken: “All India Congress Committee (AICC) utfärdade ett rikstäckande protestcirkulär den 5 augusti mot inflation, arbetslöshet och moms på matvaror. Som en del av protesterna kommer vi att hålla demonstrationer vid Raj Bhavans i alla delstater. Bortsett från detta kommer partiets parlamentsledamöter också att ta en marsch till Rashtrapati Bhavan och gherao premiärministerns residens.”

◾ “Idag fick vi ett brev från DCP att vi inte kan protestera den 5 augusti. På kvällen förvandlades AICC:s högkvarter till ett poliskontor. Regeringen kan undertrycka oss så mycket de vill, men vi kommer att protestera mot inflation, arbetslöshet, moms på ätbara föremål. Vi kommer att gå vidare med vårt schema även om vi fängslas,” Sa Maken.

◾ “Vad var syftet med polisens bandobast vid AICC:s högkvarter, 10 Janpath och 12 Tughlaq Lane? Detta var bara för att sätta press på oss så att vi inte höjer allmänhetens röst,” Sa Maken.

◾ Singhvi sa: “BJP försöker nu vilseleda folket så att det inte pratas om arbetslöshet och inflation i tidningar.”

◾ “Vi ser en öppen utredning för händelser som hände för 10 år sedan. De agerar med en belägringsmentalitet och det också i hjärtat av huvudstaden i världens största demokrati. Kan du tro det? Indien – den stolta största demokratin i världen har en belägringsmentalitet,” sa Singhvi.

◾ “Det finns plutoner överallt, och för vad? Det enda enda syftet med denna övning är förnedring, förolämpning och hot på en nivå och avledning, utvikning och sensationellism på den andra,” Singhvi lade till.

◾ Han sa vidare “Rahul Gandhi förhördes i över 50 timmar och kongressens president i flera dagar. Mer än 200 frågor sammanställdes. Om de mest geniala och fantasifulla hjärnorna skulle ställa frågor kan det inte finnas mer än 10-12 frågor.”

◾ “Vad som händer idag är hämnd- och skrämselpolitik. Men det finns ett talesätt som säger Vinash Kale Viprit Buddhi (När tiden för ens förstörelse kommer, tänker deras sinne motsatsen till vad det borde). Den här gången kommer inflation, arbetslöshet och moms att bli förstörelsefaktorer,” Jairam Ramesh sa.

◾ “Modis regering sprang från diskussionen om inflation i parlamentet i två veckor. Nu försöker inrikesministern och Delhipolisen stoppa oss från att hålla protester,” sa Ramesh.

Berättelser endast för prenumeranterVisa allaPremium

UPSC Key-5 augusti 2022: Varför bör du läsa “Family Courts” eller “Medical …

Premium

‘Vi drivs kulturellt, tekniskt mot ångest-i…

Premium

J&K ser fall i militanta attacker , men ändrad rekryteringsstrategi …

Premium

Mansukh Mandaviya på Express Adda: Ingen fattig person borde dö i detta land…Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

◾ “Sättet våra ledare och kontor bevakas av polisen visar att detta är rädslas politik. Detta är inte ett demokratiskt sätt. Vi kommer inte att springa. Vi kommer definitivt att organisera fredliga protester den 5 augusti” sa Ramesh.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu